Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Με τις ευλογίες της ΕΕ η αντιλαϊκή συναίνεση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά είχε χτες ο πρόεδρος της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο

Τα εύσημα του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο για τη στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση απέσπασε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος την ίδια στιγμή πλειοδοτεί υπέρ της άμεσης υλοποίησης των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο Ζ. Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χτες με δική του πρωτοβουλία με τον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτήρισε θετική τη στάση της ΝΔ στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ εκφράστηκε με εγκωμιαστικά λόγια για τη συνολικότερη «αντιπολιτευτική» τακτική της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα όσα «διέρρευσε» η Ρηγίλλης, ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός πως η ΝΔ δεν ακολουθεί μία αρνητική αντιπολίτευση - «όχι σε όλα» - πράγμα που, σύμφωνα με τον Μπαρόζο, «θα έστελνε πολύ αρνητικό μήνυμα στις αγορές». Συζητήθηκε επίσης γενικότερα η αντιμετώπιση της κρίσης σε επίπεδο της ΕΕ και οι δύο τους συμφώνησαν σύντομα να συναντηθούν στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς βάζει πλάτες στο μέτωπο των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις δρομολογημένες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή ήταν και η απάντηση που έδωσε στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ με τους οποίους συναντήθηκε χτες αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων.

«Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, με απόλυτο τρόπο, ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει, άμεσα, σε μέτρα - "ανάσες", σε μέτρα ενίσχυσης, τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Γιατί, διαφορετικά, θα δούμε την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη», τόνισε ο Γ. Παναγιωτόπουλος μετά τη σύσκεψη που έγινε χτες στη Ρηγίλλης, με τη συμμετοχή κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να «καρπωθεί» τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται υπέρμαχος μέτρων στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, δίχως σκόπιμα να προσδιορίζει ούτε τα μέτρα ούτε ποιους εννοεί ως «ασθενέστερους». «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα - και δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα - σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό «το υπογράμμισε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Οι σκόπιμα νεφελώδεις «φιλολαϊκές» εξαγγελίες της ΝΔ δεν είναι άσχετες και με τις προσπάθειες για «αναδιοργάνωση» της ΔΑΚΕ ενόψει και του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιέζει για την εφαρμογή των άγριων μέτρων (2011-09-08 00:00:00.0)
Ισχυρή στήριξη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα (2011-04-05 00:00:00.0)
Δημαγωγία για να κρύψει τη συνενοχή (2010-04-21 00:00:00.0)
Συντηρεί φραστικά το ψευτοδίλημμα ΕΕ ή ΔΝΤ (2010-04-17 00:00:00.0)
Πιο γερές πλάτες στα βάρβαρα μέτρα (2010-04-14 00:00:00.0)
Μοιράζουν ρόλους και πόστα (2009-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ