Κυριακή 7 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τραγουδώντας την εργατική τάξη και τους αγώνες της

Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, σήμερα Κυριακή (7μμ), στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη)

Αυτός που τραγουδά την εργατική τάξη, τις αγωνίες και τους αγώνες της, τραγουδά τη δύναμη που κινεί την κοινωνία, που παράγει όλο τον πλούτο. Τραγουδά για αυτούς που αποστολή τους έχουν να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλισμό και να οικοδομήσουν μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό...

Μια «διαδρομή» στα τραγούδια της εργατικής τάξης, που εκφράζουν τις αγωνίες και τους αγώνες της, τις ελπίδες και τους καημούς της, είναι η συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, που διοργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη).

Παραμονές της μεγάλης ταξικής αναμέτρησης, της απεργίας της 10 του Φλεβάρη, πραγματοποιείται μια ξεχωριστή εκδήλωση με τραγούδια - αποτυπώματα της εργατικής περηφάνιας, κόντρα στους διωγμούς, στα βάσανα, στις στερήσεις, στη φτώχεια, κόντρα στον ασφυχτικό κλοιό της λογοκρισίας, στην απαγόρευση. Τραγούδια που τραγουδήθηκαν από χιλιάδες διαδηλωτές σε πολιτικές και εργατικές συγκεντρώσεις, που αγαπήθηκαν από τον απλό λαϊκό άνθρωπο γιατί καλούν σε πάλη και ανατροπή, γιατί εκφράζουν την ελπίδα για καλύτερη ζωή. Γιατί... δεν το βάζουμε κάτω. Γιατί ο δρόμος είναι ένας: γρήγορα να ανασυνταχθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, να μπει μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού που επιβιώνει πάνω στις πλάτες μας, ν' ανοίξει το δρόμο για την τελική νίκη, την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Για να βρουν τα πολυτραγουδισμένα «όνειρα εκδίκηση».

Δεκαμελής ορχήστρα, αποτελούμενη από νέους καλλιτέχνες θα παρουσιάσει μια επιλογή τραγουδιών, εμπνευσμένων από την εργατική τάξη και τους αγώνες της. Ανάμεσα στα τραγούδια θα διαβαστούν κείμενα που αναφέρονται σε κορυφαίες στιγμές των εργατικών αγώνων και πώς αυτοί οι αγώνες ενέπνευσαν τη μουσική δημιουργία. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία η εκδήλωση για την επίδραση της ταξικής πάλης στην εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού (2018-07-05 00:00:00.0)
Η επαναστατική Τέχνη συμβάλλει στη λαϊκή ανάταση (2011-06-21 00:00:00.0)
Το μεγαλείο της διεθνιστικής αλληλεγγύης (2009-08-24 00:00:00.0)
Αύριο Σάββατο η εκδήλωση τιμής στον Γιάννη Ρίτσο (2009-05-08 00:00:00.0)
Μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (2007-05-31 00:00:00.0)
Ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες στις γωνιές του θεάτρου (1998-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ