Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE
Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Καταγγέλλουν τις απολύσεις που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες για να κάνουν προσλήψεις μέσω stage

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και σε κάθε απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στη χώρα, απευθύνει στους εργαζόμενους με stage η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή τους, με ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι μόνο το ΠΑΜΕ στήριξε εξαρχής τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων stage Θεσσαλονίκης. Οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων stage έχουν ήδη λήξει και πολλές θα λήξουν το επόμενο διάστημα. Οπως καταγγέλλει, η κυβέρνηση δεν αρκείται απλά να τους πετάξει στο δρόμο, να τους κλέβει ένσημα και δεδουλευμένα. Τελευταία καθυστερεί και την πληρωμή τους, ενώ διαρρέονται πληροφορίες ότι υπάρχει περίπτωση να μην ξαναπληρωθούν και ας συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων stage Θεσσαλονίκης καταδικάζει την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που τους «άδειασε» κυριολεκτικά, αφού στα απεργιακά της αιτήματα δεν αναφέρει τίποτα για τους εργαζόμενους στα stage. Και ξεκαθαρίζει: «Εχοντας επίγνωση για το ρόλο που εξυπηρετεί η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, εμείς απαντάμε με δυναμική κινητοποίηση αναδεικνύοντας τα δικά μας δίκαια αιτήματα, πλάι στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ολοι μαζί από κοινού θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και προσπαθεί να φέρει όλους τους εργαζόμενους σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ήδη ζουν».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία έκπτωση στη ζωή και τα αιτήματά τους. Να διεκδικήσουν: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων - καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού. Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και των ενσήμων μας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οχι στη μισή εργασία, όχι στη μισή ζωή. Τέλος, δηλώνει ότι συμπαραστέκονται σε όλους τους εργαζόμενους που απολύουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με εντολή της κυβέρνησης, για να προσλάβουν stagers.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ