Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Η δράση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαιώνει την ανάγκη συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία

Με το σύνθημα «Αντεπίθεση για την ανατροπή του αντεργατικού τυφώνα» η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απεργήσουν μαζικά παντού, να παραμερίσουν τους εργατοπατέρες και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, για νέα μείωση μισθών και συντάξεων, για τσεκούρι σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες, για νέο φόρο στα καύσιμα και καινούριο κύμα ακρίβειας, για ένταση της λεηλασίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αποτελούν και την τυπική κήρυξη του πολέμου απέναντι στην εργατική τάξη.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε ξεπέρασε κάθε αντεργατική προσδοκία. Δε φέρνουν απλά θύελλα. Φέρνουνε τυφώνα. Ο πρωθυπουργός εφαρμόζει τα μέτρα που εισηγήθηκε προεκλογικά ο Καραμανλής και η ΝΔ». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Αχαΐας, «μέσα στην καπιταλιστική κρίση εταιρείες όπως η "Μηχανική" αυγατίζουν τα κέρδη τους κατά 170% (πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη στο πρώτο 9μηνο του 2009), με τους εργαζόμενους απλήρωτους για πάνω από 3 μήνες, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του Λοβέρδου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στο δήμο, στη νομαρχία, στην Περιφέρεια ότι δήθεν "δεν υπάρχει σάλιο"!!

Η κρατική επιδότηση, με δικά μας χρήματα, στον κάθε Εμφιετζόγλου οδήγησε στα ελλείμματα. Η πολιτική ενίσχυσης κι επιδότησης του κεφαλαίου λεηλάτησε ταμεία που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τις εισφορές των εργαζομένων».

Πρωτεργάτης σε αυτή την αντεργατική πολιτική ήταν και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της περιοχής. Συγκεκριμένα, η Γραμματεία καταγγέλλει:

  • «Μόνο στην Πάτρα το τελευταίο δίμηνο η κυβερνητική πλειοψηφία του δήθεν ΕΚ χαιρέτισε την απόλυση των εργαζομένων με stage.
  • Χαιρέτισε την επέκταση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της μερικής απασχόλησης.
  • Εκανε τις πλάτες στον κεφαλαιοκράτη Καμπέρο ξεπουλώντας τους απολυμένους της "Ημέρας".
  • Ξεπούλησε τους εργάτες στο Φράγμα, στέλνοντας μέλη του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) να σπάσουν την απεργία.
  • Υπέγραψε συμφωνία με τους εμποροβιομήχανους, ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.
  • Οργάνωσε ανοιχτά απεργοσπασία με πρωτοστάτες τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΚ και μέλη της διοίκησής του στις 17/12.
  • Συμμετείχαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κι έκαναν την πάπια, όταν οι απλήρωτοι εργάτες της "Μηχανικής" διαδήλωναν απ' έξω».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ