Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΒΟΛΟΣ
Ξεσκέπασαν τον κυβερνητικό εμπαιγμό

Τη «φιέστα» που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση, για να μοιράσει εκατομμύρια στους τοπικούς επιχειρηματίες χάλασαν την περασμένη Κυριακή εργαζόμενοι της περιοχής μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται πεσκέσι στους επιχειρηματίες, αποκάλυψαν προχτές οι εργάτες, στο Βόλο

Eurokinissi

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται πεσκέσι στους επιχειρηματίες, αποκάλυψαν προχτές οι εργάτες, στο Βόλο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Μαγνησίας, στο Βόλο, όπου επρόκειτο να γίνει σύσκεψη φορέων υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΚΑΝΑΚΗ», με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κ.ά. Η αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων, που είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, έγινε με αφορμή την έλευση της υπουργού στο νομό, καταγγέλλοντας την κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματά τους και ζητώντας να συναντηθούν μαζί της για να της θέσουν τα αιτήματά τους.

Ομως, η υπουργός δεν πήγε στη Νομαρχία, με την πρόφαση ότι «φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα», σύμφωνα με τα όσα είπαν οι συνεργάτες της στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των απλήρωτων εργατών, οι οποίοι κατήγγειλαν ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς της υπουργού που ήθελε να αποφύγει συνάντηση μαζί τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν έπραξε το ίδιο και με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων της περιοχής, με τους οποίους είχε δειπνήσει το προηγούμενο βράδυ τάζοντας ότι μέσα στο Φλεβάρη θα δώσει στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας 155 εκατομμύρια ευρώ. (Συνολικά, η υπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα «πράσινης ανάπτυξης» 630 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλία, που προορίζονται για τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών).

Τελικά, ύστερα από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων η Λούκα Κατσέλη, δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους στο ξενοδοχείο «Ξενία», όπου μεταφέρθηκε «για λόγους ασφαλείας» η σύσκεψη των φορέων. Στη συνάντηση η υπουργός είπε ότι δε γνώριζε το πρόβλημα και ότι «θα το κοιτάξει». Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στο χώρο που έγινε η συνάντηση βρίσκονταν εκπρόσωποι της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, οι οποίοι, για μια ακόμα φορά, επέλεξαν να είναι «παρέα» με τους εργοδότες στη σύσκεψη - φιέστα κι όχι στο πλευρό των εργαζομένων.

Ως προκλητική χαρακτηρίζει τη στάση της υπουργού σε ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι η συνέχιση του αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και η μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στον «ΚΑΝΑΚΗ» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία καλούν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Βόλου, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ