Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΕΝΓΕ
Ολοκληρώθηκε το 7ο συνέδριο

Ακόμα μία φορά η πλειοψηφία αθώωσε την πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα

Με την πλειοψηφία να περιορίζεται σε γενικές καταγγελίες χωρίς όμως - όπως πάντα - να ζητά την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την εξασφάλιση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, για όλους, Υγείας, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Στην πολιτική διακήρυξη και το διεκδικητικό πρόγραμμα του συνεδρίου κυριαρχεί η διαχειριστική λογική, ουσιαστικά αθωώνεται η κυρίαρχη πολιτική και αφήνονται ανοιχτές οι πόρτες για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Μεταξύ άλλων αναζητείται - «εκτός απ' τις δεδομένες ευθύνες των κυβερνήσεων» - και το «δικό μας μερίδιο ευθυνών για το σημερινό χάλι της δημόσιας περίθαλψης. Είναι αναγκαίο από δω και πέρα να επισημαίνουμε ότι εκτός από μια άλλη πολιτική Υγείας χρειάζεται και μια άλλη εργασιακή κουλτούρα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για να πάει μπροστά η δημόσια περίθαλψη».

Οσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών: «Μέτωπο» (στηρίχτηκε απ' την «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών», παράταξη του ΣΥΝ) 69 ψήφοι και 7 έδρες (από 43 και 5). ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) 67 ψήφοι και 6 έδρες (έναντι 45 και 6). ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 58 και 6 (έναντι 68 και 8). Η «Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών» μαζί με το «Νυστέρι» πήραν 48 ψήφους και 5 έδρες (στις προηγούμενες εκλογές όπου είχαν κατέβει χωριστά η ΑΡΣΙ πήρε 23 ψήφους και 3 έδρες και το «Νυστέρι» 5 ψήφους και 1 έδρα). «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» 30 ψήφοι και 3 έδρες (έναντι 30 ψήφων και 4 εδρών). Για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ: «Μέτωπο» 58 ψήφοι και 7 αντιπρόσωποι. ΠΑΣΚ Γιατρών 50 ψήφοι και 7 αντιπρόσωποι. ΑΡΣΙ 49 ψήφοι και 6 αντιπρόσωποι. ΔΗΚΝΙ 43 ψήφοι και 6 αντιπρόσωποι και ΔΗΠΑΚ 31 ψήφοι και 4 αντιπρόσωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ