Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Kατεβάζουν ρολά σε όλη τη χώρα

Ενώνουν τη δύναμή τους μ' αυτήν των εργατών, παλεύουν για το σήμερα και το αύριο

Απάντηση σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί η σημερινή απεργία
Απάντηση σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί η σημερινή απεργία
«Κατεβάζουν τα ρολά», σήμερα Τετάρτη, 10 του Φλεβάρη οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι όλης της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, με τις αποφάσεις συμμετοχής κι αγώνα δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

«Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς. Ο αντίπαλος είναι κοινός. Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μονοπώλια. ΟΧΙ στη νέα φορο-ληστεία. ΟΧΙ στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος», τονίζει στο απεργιακό της κάλεσμα η Συντονιστική Επιτροπή, δείχνοντας το δρόμο του ενωτικού, συντονισμένου αγώνα, προκειμένου η κυβέρνηση, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί υποστηρικτές του να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν την καταδικαστική τους απόφαση σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ακόμη περισσότερο, οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ δείχνουν, με το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής, τη διέξοδο για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων που θέλουν να «σβήσουν από το χάρτη» τη συντριπτική πλειοψηφία τους.

Σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή η πάλη των εργατών μπορεί να είναι νικηφόρα

MotionTeam

Σε αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή η πάλη των εργατών μπορεί να είναι νικηφόρα
Ταυτόχρονα, «ξεγυμνώνεται» η στάση των ηγεσιών της πλειοψηφίας στις ανώτατες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και όχι μόνο, που έσπευσαν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και τη διαδικασία των στημένων «κοινωνικών διαλόγων», παρότι κατέρρευσαν και τα τελευταία προσχήματα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών για τα νέα μέτρα, κάτι που - αναγκαστικά - παραδέχτηκαν κι αυτές ακόμη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες! Εύστοχα, αλλά και έγκαιρα, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα, σημείωνε στην προκήρυξή της για την απεργία: «Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα, στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων "κοινωνικών διαλόγων" και παζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε. Απέρριψαν κάθε πρόταση για οργάνωση αγώνων. Διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων».

Στην αντίθεση ρότα, η Συντονιστική δηλώνει: ««Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται». Μ' αυτήν ακριβώς τη δήλωση συμφώνησαν Ομοσπονδίες και σωματεία που αντιπροσωπεύουν ένα πλήθος κλάδων των ΕΒΕ, όλοι αυτοί που πλήττονται ανελέητα από την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού εδώ και πολλά χρόνια. Οι κλάδοι της οικοδομής, του μετάλλου, των κάθε είδους τεχνητών, των συνεργείων, των φωτογράφων, των κομμωτών, του ξύλου, του εμπορίου, των υπηρεσιών.

Στην ίδια κατεύθυνση, το αγωνιστικό κάλεσμα μοίρασε τις προηγούμενες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, καλώντας στη σημερινή κινητοποίηση και κοινό μέτωπο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να αντισταθούν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στα λουκέτα και την ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι ΕΒΕ γνωρίζουν πολύ καλά πως η μείωση των εισοδημάτων τους, η διαρκής πτώση του τζίρου τους έχει άμεση συνάρτηση με τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αλλά και με την πολιτική που στηρίζει τους μεγαλεμπόρους, τις πολυεθνικές του εμπορίου.

Στο κάλεσμά της η ΣΕΑ ΕΒΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των αγροτών που, παρ' όλη τη λάσπη που ενορχηστρωμένα κυβέρνηση - ΜΜΕ - Επιμελητήρια ρίχνουν εναντίον τους, κρατάνε γερά. Δεν μπορούμε πλέον να σιωπούμε, να μένουμε απαθείς, να δεχόμαστε άκριτα τις επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων μας. Αγωνιζόμαστε, διαδηλώνουμε, δίνουμε φωνή στην οργή μας και την αγανάκτησή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ