Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Η «ανταγωνιστικότητα» είναι εχθρός των εργατών

Στα έργα κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στο Αυλάκι Αιτωλοακαρνανίας περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος στο Αυλάκι του Δήμου Ινάχου συναντήθηκε προχτές το πρωί κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, που περιόδευσε στο χώρο με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή καταιγίδα των προαποφασισμένων μέτρων της κυβέρνησης, που στηρίζουν και υιοθετούν τα κόμματα και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. «Μέτρα -είπε- όπως η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, η προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η μείωση μισθών και συντάξεων, που επιδιώκουν την παραπέρα μείωση του λεγόμενου "μισθολογικού κόστους" προκειμένου το κεφάλαιο να βγει αλώβητο και ακόμη πιο ενισχυμένο από την κρίση».

Στο πλαίσιο -τόνισε- αυτής της πολιτικής ενίσχυσης της επιχειρηματικής κερδοφορίας εντάσσεται και η παράδοση του δημόσιου πλούτου στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως συμβαίνει και με την εκμετάλλευση από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ του φράγματος στο Αυλάκι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σαν συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας, το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε και θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», χωρίς μέχρι σήμερα να αποδοθούν ευθύνες. Αβέβαιο είναι και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, καθώς το υδροηλεκτρικό φράγμα βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης και οι 70 περίπου εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική της «ανταγωνιστικότητας» και της «αγοράς» που επιτάσσει το παραπέρα πετσόκομμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, δίνοντας το αγωνιστικό «παρών» στη σημερινή απεργία του ΠΑΜΕ. Με οργανωμένη δράση και συλλογικό αγώνα να παλέψουν για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ