Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Σήμερα απεργούμε και οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση

Σήμερα όλοι απεργούμε! Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι ανταμώνουμε στις πλατείες και στους δρόμους, στις 66 απεργιακές συγκεντρώσεις που έχει ορίσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη τη χώρα. Σήμερα κανείς δεν πάει δουλειά. «Νεκρώνουμε» κάθε τόπο εργασίας, ερημώνουμε τα γιαπιά, σβήνουμε τις μηχανές, αδειάζουμε τις σκαλωσιές και τα γραφεία. Απεργούμε και διαδηλώνουμε για τις ανάγκες της τάξης μας, κόντρα σε όσους στηρίζουν την ανάπτυξη των μονοπωλίων. Απεργούμε καταγγέλλοντας και επιστρέφοντας τα ψίχουλα που μας πετούν το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, για να εξαγοράσουν τη σιωπή και τη συναίνεσή μας. Απεργούμε και οργανώνουμε την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού.

Η εργατική τάξη βγαίνει πιο δυνατή από τη σκληρή μάχη της ίδιας της προετοιμασίας της απεργίας, την πρωτοπόρα συμβολή των ταξικών δυνάμεων που οδήγησε στην απόφαση και δράση πάνω από 300 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεμπρόστιασμα των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αντιπαράθεση με όσους καλούν τους εργάτες να συναινέσουν γιατί - δήθεν - έχουν κοινά συμφέροντα με τις πολυεθνικές. Σ' όλους αυτούς, οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν σήμερα τη δική τους απάντηση, κόντρα στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, στη λαίλαπα που φέρνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - ΕΕ - κομμάτων της πλουτοκρατίας και του «ευρωμονόδρομου». Η ένταση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, όπως ανακοινώθηκε και χτες, μαρτυρά την ανάγκη να μη χαθεί ούτε λεπτό, να σπάσει κάθε αυταπάτη, να δυναμώσει τώρα, με κάθε τρόπο, η οργάνωση της πάλης για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και η σημερινή απεργία δεν είναι αγώνας μόνο για το σήμερα, μόνο για την απόκρουση αυτής της αντεργατικής επίθεσης. Είναι κύρια αγώνας για το αύριο. Αγώνας για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Βασική προτεραιότητα γι' αυτό είναι να δυναμώσουν ο ταξικός προσανατολισμός των αγώνων, η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, κόντρα στις ξεπουλημένες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που καλούν σε «ενότητα» με τα μονοπώλια. Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να τους γυρίσουν μαζικά οι εργάτες την πλάτη, να ηττηθούν ιδεολογικά και πολιτικά στη συνείδηση των εργατών.

Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν, μεταξύ άλλων, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, δεκάδες ακόμα μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, αναδεικνύοντας ότι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα, η πάλη ενάντια στα μονοπώλια αποτελεί προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Χτες, τη συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν ακόμα: Στη Σάμο, η Ενωση Χειριστών Μηχανημάτων Σάμου και το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Καρλοβάσου. Στην Πάτρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αχαΐας. Σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ