Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συμμετέχουμε στη σημερινή απεργία

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ για αποφασιστικό κοινό μέτωπο πάλης με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους

Οσο ενισχύεται η συνεργασία και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι αγώνες της φτωχής αγροτιάς θα δυναμώνουν, θα είναι πιο αποτελεσματικοί, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Αποφασιστικά, μαχητικά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αγροτικές κινητοποιήσεις, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Οι συκοφαντίες, εκβιασμοί, τα ψέματα, η κρατική τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιζόμενους για την επιβίωσή τους αγρότες δεν "πιάνουν", αντίθετα πεισμώνουν πιο πολύ.

Η κυβερνητική προσπάθεια να εφαρμόσει "πάση θυσία" το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ με τις πλάτες της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχει στόχο να μαζέψει λεφτά απομυζώντας το λαό, για να δοθούν σε επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Μόνο από τους αγρότες θα αποσπάσει 1,47 δισεκατομμύρια ευρώ, μέχρι το 2012, από την αύξηση της εισφοράς τους στον ΟΓΑ κατά 1%. Γι' αυτό βρίσκει την καθολική αντίσταση των φτωχομεσαίων αγροτών που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, για να αποτρέψουν τη φτώχεια και το ξεκλήρισμά τους.

Η παραπέρα κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων επιβάλλει την κοινή δράση με τους εργατοϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους, το επόμενο διάστημα πάνω στα κοινά αιτήματα και με κοινούς στόχους. Οι αγώνες μας θα δυναμώσουν, θα είναι πιο αποτελεσματικοί, όσο ενισχύεται η συνεργασία και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Καλούμε τη φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας να πάρει μαζικά και αγωνιστικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 10 Φλεβάρη 2010. Διαδηλώνουμε αποφασιστικά, μαχητικά μέσα στις πόλεις, σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους, με αισιοδοξία και πείσμα, προβάλλοντας την ανάγκη για μια άλλη γεωργία προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Που θα παράγουν ασφαλή και φθηνά τρόφιμα, θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού, θα αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ (2011-11-03 00:00:00.0)
Η ανάγκη του κοινού αγώνα (2011-01-05 00:00:00.0)
Είναι και δικός μας αγώνας (2010-01-26 00:00:00.0)
Να μην περάσει η κοροϊδία ΕΕ - κυβέρνησης (2009-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ