Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Π. Καρίλες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά εγκλήματα του Λουίς Ποσάδα Καρίλες θα πραγματοποιηθεί την 1η Μάρτη στο Ελ Πάσο του Τέξας, έξω από το δικαστήριο της πόλης, όπου θα δικάζεται ο πρώην πρακτορας της CIA απλά για ψευδορκία...

Το κάλεσμα απηύθυναν πρόσφατα η Επιτροπή για την Απελευθέρωση των πέντε Κουβανών που βρίσκονται για 11 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια κατά της Κούβας, η «Δράση Τώρα για να Σταματήσουμε τον Πόλεμο και το Ρατσισμό» (ANSWER), καθώς και άλλες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Καρίλες είχε σχεδιάσει την τοποθέτηση βομβών σε ξενοδοχεία της Αβάνας το 1997, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιταλός τουρίστας Φάμπιο Ντι Σέλμο και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι. Αργότερα, έσπευσε να καυχηθεί για το ρόλο που έπαιξε μιλώντας σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς». Επιπλέον, μαζί με τον Ορλάντο Μπος, θεωρείται υπεύθυνος για την ανατίναξη του κουβανικού αεροσκάφους Cubana κοντά στα Μπαρμπάδος το 1976 με αποτέλεσμα το θάνατο όλων των 73 επιβατών του. Η Βενεζουέλα κατέθεσε αίτηση έκδοσης του Καρίλες λίγο μετά την παράνομη είσοδό του στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2005, αλλά και οι δύο πρόεδροι των ΗΠΑ, τόσο ο Τζορτζ Μπους και όσο και ο Μπάρακ Ομπάμα έχουν σκοπίμως αγνοήσει και αρνηθεί το αίτημα για έκδοση.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση θα απαιτήσουν την έκδοση του εγκληματία Καρίλες στη Βενεζουέλα, ώστε να καταδικαστεί για τον προμελετημένο θάνατο των 73 επιβατών. Επιπλέον, θα απαιτήσουν την απελευθέρωση των «πέντε» που βρίσκονται φυλακισμένοι από το 1998, επειδή είχαν την αποστολή να σταματήσουν τέτοιες εγκληματικές πράξεις όπως αυτή του Καρίλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ