Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ «902»
Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη σημερινή απεργία

Αύριο Πέμπτη δε θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης»

Για την επιτυχία της σημερινής απεργίας που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναπτύξαμε πρωτοπόρα δράση ενάντια στους ταξικούς και πολιτικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης, όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές και οι ιδέες μας. Αλλά και όπως επιτάσσει το μέγεθος της επίθεσης που εξαπολύουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ, με τη συνδρομή της ΝΔ, άλλων πολιτικών εφεδρειών του συστήματος και την πολύτιμη βοήθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μαζί με χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς και μεσαίους αγρότες, όλοι εμείς που είμαστε ταγμένοι, με τη δική μας συνειδητή απόφαση, στο μετερίζι του «Ριζοσπάστη» και του «902», συμμετέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη σημερινή απεργία. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργατών όλης της χώρας στη διεκδίκηση όλων όσα απαιτούνται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Παραμερίζοντας τη φιλοεργοδοτική πολιτική των ηγεσιών των δημοσιογραφικών σωματείων, που απέρριψαν την πρόταση για απεργία, συμβάλλοντας με τη συνολική τους στάση στο να βαθύνει η ενιαία αντιλαϊκή επίθεση, που στρέφεται και εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στα αστικά ΜΜΕ.

Τούτες τις ώρες όλοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ανεξαρτήτως χώρου δουλειάς, ειδικότητας, πρέπει να απαντήσουν ενιαία με τη στάση και τη δράση τους όχι στον ξεχωριστό εργοδότη τους, αλλά στην τάξη που αυτός ανήκει, έχοντας κριτήριο τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών και των παιδιών τους. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ως τέτοιοι, πρέπει να πάρουν θέση δίπλα στους απεργούς εργάτες. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τους καλεί να κάνουν το βήμα συμμετέχοντας στην απεργία. Να ενωθούν με εκείνους που αντικειμενικά τους ενώνουν τα ίδια συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι του «Ριζοσπάστη» και του «902», πάντα στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, σήμερα απεργούμε γιατί ταυτιζόμαστε από άποψη αρχών με την εργατική τάξη και το δίκιο της, γιατί εκφράζουμε και έτσι την αλληλεγγύη μας προς τους χιλιάδες απεργούς που κάνουν αυτό το σημαντικό αγωνιστικό βήμα, κόντρα στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ακόμη και με θυσίες. Για να αθροίσουμε και τις δικές μας δυνάμεις και να συμβάλουμε και με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης, ενάντια στους άρπαγες του μόχθου της, στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ