Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μέτρα για όλους!

Γρηγοριάδης Κώστας

Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το γενικευμένο χαρακτήρα και το εύρος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που η μία μετά την άλλη οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων στην κοινωνία, δεν έχει παρά να δει τι ακριβώς συμβαίνει ακόμα και σε χώρες που περιμένουν στην ...ουρά για να ενταχθούν στο ευρώ.

Η ρουμανική κυβέρνηση, ακολουθώντας τη «γραμμή» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και περιφρονώντας κατάφωρα το πρόβλημα των εξευτελιστικών εισοδημάτων στη χώρα, προχώρησε στην εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επειδή, λέει, «εκτιμάται ότι με το καθεστώς της part time απασχόλησης, θα βρεθεί απασχόληση για 200.000 εργαζόμενους»... Ο καθένας καταλαβαίνει ότι λόγος γίνεται για την εισαγωγή συστήματος υποαπασχόλησης και άρα ακόμα πιο κουτσουρεμένης αμοιβής. Αυτό έγινε πριν από αρκετά χρόνια στις θεωρούμενες αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, αυτό έγινε πριν από μια δεκαετία στη χώρα μας, αυτό γίνεται και για τις χώρες που αναμένεται να γίνουν μέλη της ΟΝΕ και να... γευτούν το ευρώ.

Από τη μισοαπασχόληση των εργαζομένων στη Ρουμανία, αναμένεται να μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, αφού θα μειωθούν τα φορολογητέα εισοδήματα των εργαζομένων, ωστόσο - όπως ξεδιάντροπα λένε οι κυβερνώντες της συγκεκριμένης χώρας - «η ελαστική απασχόληση θα βοηθήσει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ