Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Καταγγελίες για τεράστια ποσά σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Διαχρονικά η «ΖΗΜΕΝΣ» χρηματοδοτούσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ από τη δεκαετία του 1980. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2000 έδωσε στα δύο κόμματα 25 δισ. δρχ. τη στιγμή που η κρατική χρηματοδότηση για όλα τα κόμματα ήταν 4 δισ. δρχ. Αυτό κατέθεσε - σύμφωνα με πληροφορίες - χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ» ο δημοσιογράφος Τ. Τέλογλου, κάτι που δείχνει την εμπλοκή των κομμάτων του δικομματισμού σε δωροδοκία από τη γερμανική πολυεθνική.

Είπε επίσης ότι στη γερμανική δικαιοσύνη υπάρχει έγγραφο του δικηγόρου του Χριστοφοράκου, σύμφωνα με το οποίο στον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της «ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ», λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, διαμηνύθηκε ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιτάχυνσης των διαδικασιών της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο για πολιτικούς λόγους και ως εκ τούτου επίκεινται συλλήψεις και ο ίδιος κινδυνεύει με ισόβια. Το μήνυμα αυτό - που δεν προσδιόρισε από πού προήλθε - ερμηνεύτηκε ως προστατευτική ειδοποίηση προς τον Χριστοφοράκο, ο οποίος όπως είναι γνωστό διέφυγε τελικά στη Γερμανία.

Στο μεταξύ η δικογραφία της υπόθεσης δεν έχει φτάσει ακόμα στην Εξεταστική Επιτροπή, αφού η εφέτης ανακριτής Μ. Νικολακέα, που έχει αναλάβει την υπόθεση, λέει ότι δεν μπορεί να αποφασίσει η ίδια αν πρέπει να αποσταλεί η δικογραφία, ισχυριζόμενη ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας που εποπτεύει την ανάκριση. Χτες, τέλος, με πρόσχημα τα «προσωπικά δεδομένα» τέθηκε και θέμα δημοσιότητας των πρακτικών της Εξεταστικής Επιτροπής από τον ίδιο τον πρόεδρό της Σ. Βαλυράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ