Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γερές πλάτες στην αντιλαϊκή επίθεση

Συνεδρίασε χτες η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, που θα γίνει τον Ιούνη

Καθαρό μήνυμα στήριξης της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση έστειλε εκ νέου χτες ο Αντ. Σαμαράς, επαναβεβαιώνοντας τη στοχοπροσήλωσή του στη στρατηγική της συναίνεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Βαφτίζοντας την τακτική του κόμματός του «πατριωτική» και «επιλογή που στηρίξει τον τόπο», ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα βάλει γερές πλάτες στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο για να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Μιλώντας χτες στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το τακτικό συνέδριο της ΝΔ, απέρριψε τα μοντέλα «αντιπολίτευσης» που εφαρμόζονταν μέχρι τώρα από τα αστικά κόμματα, της «δομικής αντιπολίτευσης» και του «ώριμου φρούτου», όπως είπε, προκειμένου να στηρίξει την τακτική της συναίνεσης.

Για να γίνει πιο αποτελεσματική η τακτική αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει να γίνεται με βάση «ατζέντα που να περιλαμβάνει δικές μας προτάσεις». Διευκρίνισε επίσης ότι «η συναίνεση είναι διπλής κατεύθυνσης» και «δίδεται αυτοτελώς και όχι συνολικά». Ωστόσο, οι φραστικές αυτές περικοκλάδες καθόλου δεν μπορούν να αποκρύψουν τη γερή στήριξη που προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ στο πακέτο των άγριων αντιλαϊκών μέτρων και τομών που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και την εισοδηματική πολιτική.

Από την άλλη όμως προσπαθεί να αποφύγει το πολιτικό κόστος λόγω της στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων. «Δεν χρεωνόμαστε τις αποτυχίες της κυβέρνησης» (!) και «δεν συγκυβερνούμε» ήταν τα φραστικά αναχώματα που προσπάθησε να ορθώσει.

Αναφερόμενος στο τακτικό συνέδριο του κόμματός του, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιούνη, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα είναι συνέδριο επανίδρυσης της παράταξης και θα σημάνει «το τέλος του στρογγυλεμένου πολιτικού λόγου». Παράλληλα, προσδιόρισε ότι το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός «με πατριωτικό λόγο όπως κάνουν όλα τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη».

Συναινετικό ήταν και το μήνυμα της δήλωσης που έκανε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ θα συναινέσει σε μέτρα δίκαια, που πρέπει να ληφθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγρια και επιθετική συναίνεση στο τσάκισμα του λαού (2011-06-05 00:00:00.0)
Κουνάνε την μπαγκέτα της αντιλαϊκής συναίνεσης (2011-05-24 00:00:00.0)
Πιο γερές πλάτες στα βάρβαρα μέτρα (2010-04-14 00:00:00.0)
Νόθος πατριωτισμός για τα συμφέροντα του κεφαλαίου (2010-02-28 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή συναίνεση και δημαγωγία (2009-12-08 00:00:00.0)
Διαμορφώνονται οι ισορροπίες της επόμενης μέρας (2009-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ