Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Το φόβο μας να 'χουν

Τα αστικά ΜΜΕ έκαναν όλες τις προηγούμενες μέρες ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να «θαφτεί», στην κυριολεξία, η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση εκατοντάδων συνδικαλιστικών Οργανώσεων απ' όλη τη χώρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Μέχρι και χτες το πρωί, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μάχη της περιφρούρησης και των προσυγκεντρώσεων, τα ΜΜΕ των μεγαλοεργοδοτών, είτε προσποιούνταν πως δεν ήξεραν τι γίνεται στους δρόμους της Αθήνας και σε 66 ακόμα πόλεις, είτε προσπαθούσαν να διαστρεβλώσουν, να συκοφαντήσουν, να λοιδορήσουν τον απεργιακό αγώνα χιλιάδων εργαζομένων.

Καθόλου τυχαία, μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρονταν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ μόνο όταν έδιναν πληροφορίες για την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας (!), ή προσπαθούσαν να βιάσουν την πραγματικότητα, λέγοντας πως η απεργία των ταξικών δυνάμεων συνίσταται στο «κλείσιμο μερικών μαγαζιών» και σε «συγκεντρώσεις φοιτητών». Το ίδιο πάνω κάτω σκηνικό της (μερικής ή ολικής) αποσιώπησης ή διαστρέβλωσης της μαζικής απεργιακής κινητοποίησης χαρακτήρισε και τα απογευματινά - βραδινά δελτία ειδήσεων, με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάχτυλα.

Η τακτική των ΜΜΕ, που ελέγχει η αστική τάξη, είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η χτεσινή απεργία, στην οποία πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, πέτυχε. Και όχι μόνο αυτό. Επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας, με το περιεχόμενο που δίνει το ΠΑΜΕ, είναι αναγκαίος και ρεαλιστικός, ακριβώς επειδή αποτελεί καρφί στο μάτι του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Αυτών, δηλαδή, που αποφασίζουν και προωθούν τις σαρωτικές ανατροπές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στο λαϊκό εισόδημα. Εκπρόσωποι αυτής της κάστας είναι και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Γι' αυτό κρύβουν καθετί που μπορεί να απειλήσει τα συμφέροντά τους σαν τάξη και - σε μια πορεία - την ίδια τους την εξουσία.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν και την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, κομμάτι των εργατοϋπαλλήλων όλης της χώρας, με τέτοια κριτήρια να προσεγγίσουν την εργοδοσία στα Μέσα όπου εργάζονται, το περιεχόμενο της «ενημέρωσης» που παρέχουν, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που καμώνονται πως εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους. Από αυτήν τη σκοπιά, αποκτά ξεχωριστή σημασία και η σημερινή απεργιακή έκδοση του «Ρ». Είναι το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να μάθουν από πρώτο χέρι τι πραγματικά έγινε χτες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποια συγκέντρωση; (2019-09-25 00:00:00.0)
Αποκλείουν ή διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ (2012-03-27 00:00:00.0)
Επιβεβαίωση διά της σιωπής... (2006-03-17 00:00:00.0)
Ενοχη είναι μόνο η πολιτική τους (2005-12-30 00:00:00.0)
Επανεμφάνιση της «Συσπείρωσης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία» (2002-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ