Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η εργατική τάξη βάζει παρακαταθήκη για το ενιαίο λαϊκό μέτωπο

Μια σκληρή και εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τα στηρίγματά του στο συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν η χτεσινή πανεργατική απεργία. Μια μάχη που η εργατική τάξη έδωσε με απαιτητικότητα και κέρδισε, μετρώντας νέα ταξική αγωνιστική πείρα, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.

Κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που στήθηκαν όχι μόνο από την εργοδοσία, αλλά και με την πρωταγωνιστική συμβολή των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όλες τις προηγούμενες βδομάδες υπονόμευσε πολύμορφα τις προετοιμασίες, αλλά και κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας που εντείνεται όσο εκδηλώνεται η αντεργατική καταιγίδα κεφαλαίου - ΕΕ - κομμάτων του κεφαλαίου, το δίκιο της εργατικής τάξης «ήχησε» κρυστάλλινα σε 67 πόλεις ολόκληρης της χώρας, εκεί όπου οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Εκεί όπου ξεμπροστιάστηκε η ύπουλη προπαγάνδα περί «εθνικής ομοψυχίας» και «κουρελιάστηκε» η «κοινωνική υπευθυνότητα», δηλαδή η απαίτηση της πλουτοκρατίας για ταξική συνεργασία. Ολ' αυτά που επικαλούνται οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου για να καλύψουν τη νέα αντεργατική επιδρομή.

Οι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αντάμωσαν με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, με πιο ισχυρά διδάγματα για την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή αντιμονοπωλιακή πάλη, πολλαπλασιάζοντας τα μπλόκα στην πολιτική που λεηλατεί το εισόδημα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, που στέλνει τη ζωή του λαού στην κόλαση.

Στη μαζικότητα και τον παλμό των συγκεντρώσεων, στην αποφασιστικότητα με την οποία δόθηκε από τα χαράματα η μάχη της περιφρούρησης, στην ίδια τη σύνθεση των κινητοποιήσεων που κατέγραψαν καινούριες συμμετοχές αποκρυσταλλώθηκαν τα αποτελέσματα από το πλατύ άνοιγμα που είχε προηγηθεί σε χιλιάδες τόπους δουλειάς, ρίχνοντας το σπόρο της ταξικής ανυπακοής σε χιλιάδες ακόμα συνειδήσεις. Ορθώνοντας εμπόδια στη λυσσαλέα προσπάθεια του κεφαλαίου να πείσει τον εργάτη πως έχει κοινή μοίρα με τον εκμεταλλευτή του, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ολόπλευρα και ανυποχώρητα η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Η χτεσινή απεργία ήταν ένας κρίσιμος σταθμός στην κλιμάκωση της πάλης για να χτιστούν ισχυρά φράγματα στη λαίλαπα που επιβεβαίωσαν και οι προχτεσινές αντιδραστικές εξαγγελίες για Ασφαλιστικό, φορολογικό, μισθολογικό, αλλά και αυτές των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, προκειμένου να εντείνεται ολοένα η εκμετάλλευση. Να πυκνώσουν οι γραμμές του ΠΑΜΕ. Να μην κάνει ο λαός καμιά θυσία ούτε για την κρίση ούτε για την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Ωστε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, όπως και αυτή που θα δοθεί με την απεργία στις 24 του Φλεβάρη, να αφήνει πίσω της νέα εφόδια για τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, μέχρι την οριστική ανατροπή της κοινωνίας της εκμετάλλευσης. Και να ενισχύεται το κοινό βήμα εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, που έγινε στις χτεσινές κινητοποιήσεις, βήμα που δείχνει το δρόμο του ενιαίου μετώπου πάλης για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων για το δρόμο του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ