Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Ο κατήφορος της «Αυγής» δεν έχει πάτο

Πολύ θα ζήλευαν οι εργοδοτικές οργανώσεις, ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, τα μεγάλα αφεντικά, την ανάλυση που δημοσιεύεται στη χτεσινή «ΑΥΓΗ» για την προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Σημειώνουμε δε, ότι στο χτεσινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα...

Ας δούμε τι λέει η ανάλυση της ΑΥΓΗΣ που έχει τίτλο «ΠΑΜΕ "λοκ άουτ"!»:

«Πέρα όμως από τις ανακοινώσεις και τις επικοινωνιακές τακτικές υπάρχει και η πραγματικότητα: στη χτεσινή απεργία συμμετείχε περίπου το 1% των λογιστών και των εργαζομένων στις φαρμακοβιομηχανίες, για να περιοριστούμε σε δύο μεγάλες Ομοσπονδίες που παρουσιάζει ως "βαριά συνδικαλιστικά χαρτιά" ο Περισσός. Ακόμα και από τις πλέον συντεταγμένες δυνάμεις του στον χώρο των κατασκευών και των δομικών έργων, δηλαδή το Συνδικάτο Οικοδόμων, δεν συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση περισσότερο από το 10%. Αλλωστε είναι γνωστό ότι στις σκαλωσιές και στα γιαπιά συναντάς σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπούς και μετανάστες ...». Αν αυτή η αυθαίρετη εκτίμηση δεν ενισχύει την κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι ο λαός τη στηρίζει, τότε τι κάνει; Τόσο φιλολαϊκή η «Αυγή» και οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Το άθλιο αυτό κείμενο έρχεται την επομένη μιας απεργίας την οποία υπονόμευαν με κάθε τρόπο στελέχη της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε σωματεία, που αντί να στηρίξουν την απεργία πρότειναν αποφάσεις υπέρ της φιλομονοπωλιακής ΓΣΕΕ! Ετσι μαζί με τους συμβιβασμένους πάτρονες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήρθε η χτεσινή ΑΥΓΗ να το προχωρήσει, μιλώντας στην ουσία για αποτυχία της απεργίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για εκείνους που στις παραμονές της απεργίας της 17ης Δεκέμβρη 2009 (μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ) είχαν κηρύξει παράνομη την απεργία, προλαβαίνοντας ακόμα και τα αντανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης. Ολοι οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δουν από αυτή τη σκοπιά τη στάση τους για να καταλάβουν ποιος είναι με ποιον και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.

Ομως, ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο. Στο χτεσινό κείμενο της ΑΥΓΗΣ που υπογράφει κάποιος ...«ΣΕΒ» (σ.σ. παιχνίδια που παίζει καμιά φορά η τύχη) λένε:

«Οι εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη και τον 902 συμμετέχουν σε σωματεία που δεν απήργησαν. Εγιναν συνελεύσεις εργαζομένων; Πήγε αντιπροσωπεία των σωματείων στις συνελεύσεις των εργαζομένων, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση; `Η μήπως την απόφαση για την απεργία την πήρε το κόμμα, δηλαδή η εργοδοσία, και για τα δεδομένα του καπιταλισμού πρόκειται για ..."λοκ άουτ";».

Τι ήθελαν δηλαδή η ΑΥΓΗ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Να καλέσουμε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στον «902» για να πει τι; Να μην απεργήσουμε; Τους είπε κανείς ότι παίρνουμε άδεια από τα τσιράκια των αφεντικών για το τι θα κάνουμε; `Η ότι αυτές οι εξαγορασμένες από τους εκδότες ηγεσίες νομιμοποιούνται στη συνείδησή μας; Εδώ έχουν εκφυλιστεί στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Είναι γνωστό ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν ήθελε απεργία. Αυτά θα έρχονταν να μας πουν; Δε λένε οι άθλιοι γιατί αυτά τα σωματεία δεν πήραν απόφαση για απεργία. Αλλά τι να πουν; Οτι στην ΕΣΗΕΑ όπου οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνδιοικούν (μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην παρθεί τέτοια απόφαση; Οτι το ίδιο έγινε στην ΠΟΕΣΥ όπου επίσης συνδιοικούν; Αλλά και στην ΕΠΗΕΑ, όπου οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτη πλειοψηφία; Γνωρίζουν την πραγματικότητα, δεν τους έπιασε ο πόνος για την δημοκρατία. Προσπαθούν να ρίξουν το δηλητήριο της αμφισβήτησης. Κρίνουν δε εξ ιδίων τ' αλλότρια. Λένε δηλαδή, ότι όλοι εμείς στο «Ρ» και στον «902» δεν συμμετείχαμε συνειδητά στην απεργία, επειδή δε συμμετείχε συνειδητά η «Αυγή». Μιλούν για «λοκ άουτ» και για «κόμμα εργοδότη». Επειδή είναι φιλοκαπιταλιστές, επειδή δε διανοούνται άλλη σχέση πέρα από τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, όπως ο ΣΥΝ και η επιχείρηση «Αυγή», νομίζουν ότι όλοι είναι σαν τα μούτρα τους.

Υ.Γ.: Στο χτεσινό κείμενο, η ΑΥΓΗ αναφέρεται και στην «Τυποεκδοτική». Κάνει τάχα πως δεν ξέρει ότι απήργησαν στο εργοστάσιο και αναρωτιέται. Αλλά τι περιμένει κανείς απο τους φορείς της αστικής πολιτικής στο εργατικό κίνημα; Και από τους υπονομευτές της απεργίας; Αν αυτό δε λέγεται απεργοσπασία, πώς λέγεται;


Π.Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
27/1/1976: Η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στην «ΠΙΤΣΟΣ» (2021-01-26 00:00:00.0)
Ποιοι λύσσαξαν με τον απεργιακό «Ριζοσπάστη»; (2013-06-19 00:00:00.0)
Απεργίες σε «Πήγασο», «ΔΟΛ», «Τεγόπουλο» (2010-09-30 00:00:00.0)
Φτηνοί εντυπωσιασμοί... (2010-04-23 00:00:00.0)
Προς απεργία σε ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και ΕΡΤ (2003-10-18 00:00:00.0)
Οι οικοδόμοι σπάνε το "λοκ άουτ" των κατασκευαστών (1997-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ