Κυριακή 14 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες συμμετοχές

Η οργάνωση της πάλης σταθεροποιείται σε όλο και περισσότερους κλάδους. Οι καθαρίστριες της Πανεπιστημιούπολης διαδήλωσαν με το πανό της σωματειακής τους επιτροπής
Η οργάνωση της πάλης σταθεροποιείται σε όλο και περισσότερους κλάδους. Οι καθαρίστριες της Πανεπιστημιούπολης διαδήλωσαν με το πανό της σωματειακής τους επιτροπής
Σημαντικούς και ελπιδοφόρους καρπούς μετρά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που με τη δράση του βάζει «πόδι» σε ολοένα και περισσότερους χώρους δουλειάς. Ενισχύει τους δεσμούς του και συσπειρώνει εργαζομένους στην ταξική γραμμή σύγκρουσης και πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Με πανό «απλήρωτοι για τέσσερις μήνες», οι εργαζόμενοι στην «ΕΡΓΑΝΗΣ», έδωσαν μαχητικό «παρών» στην προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Από το πρωί, βρέθηκαν στο ραντεβού που είχε οριστεί από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στην πλατεία Κάνιγγος. Ο Ηλίας Σανταλτζόγλου πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, μιλώντας στο «Ρ», είπε: «Είμαστε εδώ, γιατί κι εμείς είμαστε εργάτες. Μας ενδιαφέρει η σύνταξη, το μεροκάματο, η ασφάλιση. Αισθανόμαστε ότι ανήκουμε εδώ, μόνο το ΠΑΜΕ μας στήριξε στον αγώνα μας».

Το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών το προηγούμενο διάστημα άνοιξε τη δουλειά του και στα ΤΕΙ Πειραιά. Ετσι μετά τις μαζικές αιτήσεις εγγραφής στο Σωματείο πολλές καθαρίστριες συμμετείχαν για πρώτη φορά τόσο στην απεργία όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ανάλογη ήταν και η εξέλιξη στα σούπερ μάρκετ «ΝΤΙΑ». Το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΑ» το προηγούμενο διάστημα με τη δράση του και τις συστηματικές παρεμβάσεις έστησε σωματειακή επιτροπή στις κεντρικές αποθήκες των σούπερ - μάρκετ «ΝΤΙΑ» στην Μάνδρα Αττικής.

Η απεργιακή μάχη δόθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος με αποφασιστικότητα. Η επιτυχία ήταν πρωτόγνωρη σε αρκετούς χώρους όπου οι ταξικές δυνάμεις ξεκίνησαν πρόσφατα να έχουν συστηματική παρέμβαση, όπως στην «TASTY», όπου η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το 100%.

Σε άλλους χώρους (π.χ. πρώην ΔΕΚΟ) η συμμετοχή στην απεργία αυξήθηκε σημαντικά (υπήρξαν ακόμα και περιπτώσεις όπου τα ποσοστά υπερδιπλασιάστηκαν), κόντρα στην ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ