Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΥΡΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: «Μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και φορολογούνται κανονικά, καθώς το κράτος τούς θεωρεί σίγουρη πηγή εσόδων, αφού δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα (...) ασφαλώς οι μισθοσυντήρητοι, όπως και οι υπόλοιποι Ελληνες, πρέπει να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κυβέρνηση όμως οφείλει να υλοποιήσει την υπόσχεσή της ότι δεν θα πληρώσουν μόνο αυτοί. Και, τουλάχιστον, ότι δεν θα πληρώσουν περισσότερο από όσο αντέχουν» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ: «Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει ξεκάθαρα στους πολίτες, στις επιχειρήσεις ότι επίκειται η λήψη πρόσθετων, επώδυνων μέτρων. Καθώς είναι αναπόφευκτες οι κοινωνικές αντιδράσεις, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες θα κληθούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να περιορισθούν οι εκρήξεις απεργιακών κινητοποιήσεων, που σε τελική ανάλυση θα δυσχεράνουν την εθνική προσπάθεια» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Τρόπος αποφυγής της δέσμευσης που έχουμε αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν υπάρχει. Αρα το γενικό, αλλά και το ατομικό, συμφέρον μας επιβάλλει να φτάσουμε το ταχύτερο και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στο τέρμα του τούνελ στο οποίο έχουμε εισέλθει (...) όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες αποτελούν αυτή την ώρα δράσεις που προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που επιδιώκουν. Οσο η εξυγίανση θα καθυστερεί τόσο τα μέτρα θα σκληραίνουν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ: «Ολα αυτά τα μέτρα αν εφαρμοστούν θα είναι ολέθρια για την ελληνική οικονομία όπως ήταν και για τις ογδόντα περίπου χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν με συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (...) αυτή είναι η στήριξη που υπόσχονται (...) που μπορεί να οδηγήσει στο ιατρικό ανέκδοτο: "η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΣΤΕΡΟΥ: «Με ενοχλεί ο διάλογος να γίνεται με διαρροές (...) το credit του Παπανδρέου ήταν ότι συνομιλούσε. Αν τώρα το σταματήσει αυτό, θα είναι σα να ρίχνουμε νερό στο μύλο του ΚΚΕ (...) εγώ ποτέ δεν έχω κρύψει την πολιτική μου ταυτότητα, να στηρίξω θέλω» (η αγωνία του προέδρου της ΓΣΕΕ στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ