Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ

Επίκαιρη Ερώτηση στην υπουργό Υγείας κατέθεσε το Κόμμα

Τη μονιμοποίηση των 875 συμβασιούχων έργου γιατρών - οδοντιάτρων του ΙΚΑ ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου προς την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στην Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει: «Το Μάη του 2010 λήγουν οι συμβάσεις έργου και κινδυνεύουν να απολυθούν περί τους 900 γιατρούς που εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου στο ΙΚΑ και αποτελούν το 10% περίπου του επιστημονικού προσωπικού του ιδρύματος. Οι συγκεκριμένοι γιατροί - οδοντίατροι είχαν προσληφθεί με νόμο του ΠΑΣΟΚ, τον 3232 του 2004, που επεκτάθηκε παραπέρα με νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι επιστήμονες, δε δικαιούνται δώρα, άδειες, ενώ όταν αρρωστήσουν εξαναγκάζονται σε αναστολή της σύμβασής τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου που με συνέπεια εφαρμόζουν διαχρονικά οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου και πιο συγκεκριμένα:

1. Τη διασφάλιση της δουλειάς όλων των γιατρών - οδοντιάτρων με συμβάσεις έργου χωρίς να απολυθεί κανένας.

2. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΙΚΑ και των επιστημόνων που δουλεύουν με συμβάσεις έργου.

3. Την παροχή δώρου, άδειας κανονικής και ασθένειας χωρίς περικοπές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ