Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Περάματος πραγματοποιούν σήμερα στις 10.30 π.μ. οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος. Οι μαθητές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 15μελές Συμβούλιο, διεκδικούν «τις αυτονόητες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εκπαίδευσής μας». Παράλληλα, καταγγέλλουν «την παντελή και επί χρόνια αδιαφορία της δημοτικής αρχής Περάματος».

*** Μέχρι τις 22 Φλεβάρη θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - Ομάδα Β') για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις είτε από το Λύκειό τους, είτε από το διαδίκτυο (www.ypepth.gr) και να τις υποβάλλουν στο Λύκειό τους (όπου φοιτούν ή σε αυτό που αποφοίτησαν). Για τους απόφοιτους προηγούμενων ετών απαιτούνται μαζί με την αίτηση και κάποια επιπλέον δικαιολογητικά. Ολες οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι η ημερομηνία 22 Φλεβάρη είναι καταληκτική και εκπρόθεσμα δε θα γίνει δεκτή καμιά αίτηση.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φλεβάρη να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

*** Το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, με έδρα την Καστοριά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δεν εντάσσεται στο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω έλλειψης καθηγητικού προσωπικού και υποδομών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ