Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Εργα για το λαό όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου

Κατέθεσε υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Παρέμβαση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σάμου πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο του νομού για την ανεργία στον κλάδο των κατασκευών, όπου κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα. «Η ανεργία στον κλάδο των κατασκευών συνεχώς αυξάνεται. Τα τεχνικά έργα δημόσια και ιδιωτικά είναι σχεδόν στο μηδέν. Απολύσεις, κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών, ανασφάλιστη εργασία είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και που συνεχώς χειροτερεύει», τονίζεται στο υπόμνημα.

Και σε άλλο σημείο, επισημαίνεται, πως το Γ' ΚΠΣ «λειτούργησε στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Ενίσχυσε τις ΣΔΙΤ και έβαλε τη λογική της ανταποδοτικότητας των έργων. Δημιούργησε κέρδη για λίγους στο πανελλήνιο και εγκατάλειψη για το νομό», ενώ τονίζει πως «η μη πληρωμή έργων που έχουν εκτελεστεί, η καθυστέρηση στη δημοπράτηση των έργων, η διανομή της μερίδας του λέοντος στους μονοπωλιακούς ομίλους υπηρετεί το στόχο της ενίσχυσης των μεγαλοκατασκευαστών». Για να επισημάνει: «Οι εργαζόμενοι του κατασκευαστικού κλάδου θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της πολιτικής».

Οπως τονίζει, «στα δημόσια έργα υπάρχει παντελής έλλειψη δημοσίων επενδύσεων σε έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες και την ανάπτυξη του νομού. Τέτοια έργα είναι:

  • Εργα για την εθνική επαρχιακή και αγροτική οδοποιία. Εθνική οδός ΒΑΘΥ - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ.
  • Εκσυγχρονισμός των λιμανιών.
  • Σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί (εργατική εστία), κέντρα υγείας (Πυθαγορείου).
  • Διαχείριση υδάτινων πόρων, έργα ύδρευσης και προστασίας της ποιότητας του πόσιμου νερού. Αντικατάσταση δικτύων με αμίαντο.
  • Βιολογικοί καθαρισμοί και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Εργατικές κατοικίες στο Βαθύ, το Πυθαγόρειο και την Ικαρία.
  • Εργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Μέτρα για την πυροπροστασία.

Για να έχουμε όμως συνολικότερη ανάπτυξη, πρέπει να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική που θα ενισχύει το εισόδημα της πλειοψηφίας όπου και με αυτό τον τρόπο θα δούμε να αυξάνεται και η οικοδομική δραστηριότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ