Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Διαφημίζουν την αντεργατική θύελλα

Την (!) υπεράσπιση της αντεργατικής θύελλας έχουν αναλάβει οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με θράσος πραγματικά αποστομωτικό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΠΑΣΚΕ στην ΕΥΔΑΠ. Ξεπερνώντας ακόμα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έβγαλε μια δισέλιδη, πυκνογραμμένη ανακοίνωση για να διαφημίσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και να ισχυριστεί ότι ως συνδικαλιστική παράταξη εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση, που φέρει τον τίτλο «αλλαγή πολιτικής» (λες και είναι προεκλογικό φυλλάδιο βουλευτικών εκλογών) διαπιστώνει καθημερινή «αλλαγή πολιτικής» που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει για την έξοδο από την κρίση σε όλα τα επίπεδα. Ποια (προς όφελος ποιανού) έξοδο από την κρίση στηρίζει και η κυβέρνηση και η ΠΑΣΚΕ το λέει καθαρά όταν διαφημίζει το πλούσιο έργο. Περηφανεύεται για το «διάλογο για ένα νέο και δίκαιο φορολογικό σύστημα», χωρίς βέβαια να πει ότι οι λαϊκές οικογένειες ετοιμάζονται να φορτωθούν τις συνέπειες μιας νέας φοροεπιδρομής. Διαφημίζει ως κατόρθωμα το «διάλογο για το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις», αλλά δε λέει ότι αυτά που δρομολόγησε ο «διάλογος» είναι το πλήρες ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Μιλά για την «πρωτοφανή» διαδικασία της «διαβούλευσης» που καθιέρωσε η κυβέρνηση, επειδή βάζει τα νομοσχέδια στο διαδίκτυο, λες και έγινε έτσι πιο ... απαλός ο πέλεκυς που πέφτει στα κεφάλια των εργατών. Λες και άμα μαθαίνουν από το ίντερνετ ότι θα δουλεύουν μέχρι τα γεράματα θα νιώθουν ανακούφιση.

Η ΠΑΣΚΕ, τέλος, επιχειρεί να προβάλει την ταξική συνεργασία ως μονόδρομο και να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε αυτή. Μιλά για «μείγμα πολιτικής με άξονα την αναδιανομή και τη δίκαιη διανομή των εισοδημάτων» και έτσι ισχυρίζεται ότι είναι δυνατόν μέσα στον καπιταλισμό και οι κεφαλαιοκράτες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι να ζουν καλά. «Θα απαιτούμε την υλοποίηση των προεκλογικών της (σ.σ. της κυβέρνησης) δεσμεύσεων», σημειώνει η ΠΑΣΚΕ.

Η μόνη παρέμβαση που εγγυώνται οι εργατοπατέρες είναι η χειραγώγηση των εργαζομένων. Είναι ξετσίπωτοι. Στις 24 Φλεβάρη πρέπει να πάρουν απάντηση μέσα από τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να δυναμώσει η απεργιακή μάχη ακόμα περισσότερο τις βάσεις οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοσία και τα τσιράκια της, ενάντια στο κεφάλαιο και τους απολογητές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ