Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!
  • Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε χτες η διοίκηση των ΕΛΤΑ και στο Ιλιον
  • Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση και στο «Attrativo»

Την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα και συσπείρωσής τους στο ΠΑΜΕ αναδεικνύει η αποφασιστική δράση που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπολύει η εργοδοσία, μπροστά και στην πανεργατική απεργία της επόμενης Τετάρτης.

Μετά την προχτεσινή παρέμβαση στα γραφεία των ΕΛΤΑ στον Κολωνό, που οδήγησε στην «ακύρωση» της κλήσης σε απολογία που είχαν δεχτεί απεργοί από τη διοίκηση, χτες το Αγωνιστικό Μέτωπο Ταχυμεταφορών - Ταχυδρομείων, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ και από άλλους χώρους, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ιλιον, όπου είχε εκδηλωθεί αντίστοιχο κρούσμα. Ο διευθυντής αναγκάστηκε να ανακαλέσει την κλήση σε απολογία την οποία χαρακτήρισε «άστοχη ενέργεια».

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ταξικές δυνάμεις και στους μεγαλεμπόρους, οι οποίοι καταφεύγουν στην τρομοκρατία προκειμένου να εμποδίσουν τη μετατροπή της διογκούμενης δυσαρέσκειας των εργαζομένων σε οργανωμένη πάλη. Ετσι, μετά την απόλυση της εργαζόμενης από το εμπορικό κατάστημα ενδυμάτων «Matzoris» στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή και μάλιστα στο σχόλασμα κοινοποιήθηκε η απόλυση σε εργαζόμενη (δούλευε δυο μήνες) στο κατάστημα ενδυμάτων «Attrativo» στην Πατησίων. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της εργοδοσίας να αναγκάσει την εργαζόμενη να δηλώσει την 10η Φλεβάρη ως ημέρα άδειας και όχι απεργίας, πράγμα που η εργαζόμενη αρνήθηκε. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκανε μια πρώτη παρέμβαση προχτές στο κατάστημα της επιχείρησης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. Ακολούθησε νέα δυναμική παρέμβαση χτες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι όπου για ώρα με ντουντούκα και πανό εργαζόμενοι και συνδικαλιστές κατήγγειλαν την απόλυση και απαίτησαν την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Η πρόκληση συνεχίστηκε καθώς σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές εκπρόσωπος της εργοδοσίας ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για απόλυση αλλά για αντικατάσταση (!). Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, αλλά και συνολικά ενάντια στις μαζικές απολύσεις που - σύμφωνα πάντως με πληροφορίες - γίνονται το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία «A.L.E.» (εταιρεία του Ομίλου που ανήκουν και τα «Attrativo»).

Στην απόλυση εργαζόμενης που απήργησε στις 10 Φλεβάρη προχώρησε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Claires» (αξεσουάρ) στα «Village Park» (Ρέντης). Η εργοδοσία αρνήθηκε ότι η απόλυση έχει σχέση με την απεργία. Και αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένης (2017-06-01 00:00:00.0)
Απάντηση στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις (2010-02-12 00:00:00.0)
Δεν περνά η τρομοκρατία (2009-12-23 00:00:00.0)
Απολύσεις και τρομοκρατία στη «Ραπτέξ» (2007-01-03 00:00:00.0)
Με απεργία διαρκείας απαντούν στους εργοδοτικούς εκβιασμούς (2006-12-01 00:00:00.0)
Καθολική η καταδίκη της απόλυσης (2006-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ