Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο σ. Νίκος Καλαμάκης

Η κηδεία του γίνεται, σήμερα στις 11 π.μ., από το νεκροταφείο Χολαργού

Νίκος Καλαμάκης
Νίκος Καλαμάκης
Εχασε τελικά χτες τη μάχη για τη ζωή ο σ. Νίκος Καλαμάκης, στέλεχος του ναυτεργατικού και ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η κηδεία του θα γίνει, σήμερα Πέμπτη 18/2, στις 11 π.μ., από το νεκροταφείο Χολαργού.

Ο σ. Νίκος Καλαμάκης γεννήθηκε στη Χίο το 1924. Σπούδασε μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού στη σχολή «Αρχιμήδης». Μέλος του ΚΚΕ από το 1945, πήρε μέρος σε όλους τους λαϊκούς αγώνες και το αντιφασιστικό κίνημα της Μέσης Ανατολής και γι' αυτό το λόγο συνελήφθη, όπως και άλλοι αγωνιστές, και κλείστηκε στα σύρματα στη Μέση Ανατολή. Οι διώξεις συνεχίστηκαν. Εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Συμμετείχε στους αγώνες των ναυτεργατών, αναδείχτηκε μέλος της Διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, όπου καθαιρέθηκε από τη δικτατορία για να επανέλθει στη διοίκηση μετά τη δικτατορία. Το 1978 ανέλαβε Α' Γραμματέας στη διοίκηση της ΠΕΜΕΝ μέχρι το 1983. Με την σύζυγό του Ειρήνη απέκτησαν δύο παιδιά και δύο εγγόνια.

  • Οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ στη μνήμη του σ. Νίκου Καλαμάκη, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, καταθέτουν, αντί για στεφάνια, το ποσό των 250 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ, που υπηρέτησε πιστά μέχρι την τελευταία του πνοή.
  • Ο Μάλλης Αντώνης, στη μνήμη του αγαπητού του φίλου και συντρόφου Νίκου Καλαμάκη, προσφέρει, αντί για στεφάνι, στην αγαπημένη του εφημερίδα, τον «Ριζοσπάστη», και στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ