Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΑΡΟΓΙΑΝ
Συνεχίζεται σήμερα η συνάντηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Περισσότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε - χωρίς να ολοκληρωθεί - η χτεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου του ΔΗΚΟ και της Κυπριακής Βουλής, Μάριου Κάρογιαν, με θέμα τις διαφωνίες του ΔΗΚΟ για την πολιτική της κυβέρνησης. Η συνάντηση θα συνεχιστεί σήμερα στις 7μ.μ. Χτες, οι δηλώσεις ήταν ιδιαίτερα φειδωλές, με τον Μ. Κάρογιαν να περιορίζεται στη δήλωση ότι έγινε «μια μακρά και ουσιαστική συζήτηση», ενώ απέφυγε να σχολιάσει ο Δ. Χριστόφιας.

Μετά και την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από τον κυβερνητικό σχηματισμό, στόχος των συναντήσεων είναι να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που εγείρει το ΔΗΚΟ, ζητώντας να αποσυρθούν από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό οι θέσεις για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και τη φόρμουλα για τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών.

Λίγο νωρίτερα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωνε ότι η έκβαση των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, εξαρτώνται από τις θέσεις των δύο πλευρών και όχι από το χρόνο που διαρκούν οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, απαντώντας στη δυσφορία που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς, Χασάν Ερτσακιτζά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ