Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Με κάθε αφορμή οξύνεται η ένταση μεταξύ τάσεων και συνιστωσών

Με την παραμικρή αφορμή οξύνεται η συσσωρευμένη ένταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στην προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος, τέτοιες αφορμές αποτέλεσαν το υπό έκδοση περιοδικό του ΣΥΡΙΖΑ και το αν πρέπει ο επικεφαλής του να προέρχεται απ' τον ΣΥΝ, η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΥΝ και όχι ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά και ο τόπος (γήπεδο Πανελληνίου) όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Ιδιαίτερα για το τελευταίο, η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιούνται στην «Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως» και άλλα που δρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως αναφέρει, «είναι γνωστό ότι εδώ και 11 χρόνια ο Πανελλήνιος, υπό την προεδρία Κυριακού κόβει δέντρα και χτίζει παράνομα κτίρια μέσα στο Πεδίο του Αρεως (...) Οποιαδήποτε εκδήλωση επίσημου φορέα μέσα στα παράνομα κτίρια είναι μια ντε φάκτο νομιμοποίησή τους (...) Προς τι λοιπόν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής μας ενάντια στις παρανομίες του Κυριακού. Η υποκρισία σ' αυτόν τον πολιτικό χώρο περισσεύει».

Μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το ζήτημα στη συνεδρίαση προχτές το βράδυ, ζητώντας αλλαγή χώρου. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ απέρριψαν την πρόταση, αλλά δεσμεύτηκαν ότι στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας θα αναφερθεί στις αυθαιρεσίες του ιδιοκτήτη του Πανελληνίου!

Στο μεταξύ, χτες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενα απ' την ΚΟΕ και την ΚΕΔΑ, παρουσίασαν την εφημερίδα που θα εκδίδουν από το ερχόμενο Σάββατο, με τίτλο «Ο δρόμος της Αριστεράς». Πρωτοβουλία για την οποία η ηγεσία του ΣΥΝ εκφράζει προβληματισμό, αφού την ταυτίζει με τις - κατ' αυτήν «φυγόκεντρες» - κινήσεις του Αλ. Αλαβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ