Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σύσκεψη με απολυμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Αύριο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Σύσκεψη με απολυμένους ξενοδοχοϋπαλλήλους πραγματοποιεί αύριο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, προκειμένου να καθοριστούν τα αγωνιστικά βήματα του κλάδου ενάντια στην επίθεση των μεγαλοξενοδόχων. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Σε δεκάδες απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων από τα τέλη Οκτώβρη έως και σήμερα συμπεριλαμβανομένων σε αυτές 4 εργαζομένων - μελών της «Αγωνιστικής Πορείας», της παράταξης των ταξικών δυνάμεων που είναι στο τιμόνι της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, έχουν προβεί οι μεγαλοξενοδόχοι της Κέρκυρας στο φόντο των νέων αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που επιδιώκουν να ρίξουν και άλλο το εργατικό κόστος για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα στο «MARBELLA» με τη νέα χρονιά η εργοδοσία προχώρησε αρχικά σε πέντε απολύσεις με διάθεση να προχωρήσει στη συνέχεια σε άλλες 30, οι οποίες τελικά κάτω από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων και του ταξικού σωματείου δεν προχώρησαν. Στο «BELVEDERE» επίσης η εργοδοσία αξιώνει 10 απολύσεις με το επιχείρημα ότι δε θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο την νέα σεζόν. Σε εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα ενόψει της νέας σεζόν οδηγούνται 5 ακόμη εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΠΕΛΕΚΑΣ» και άλλοι 3 στο «SANTI BITS» με την εργοδοσία να ζητά επιπλέον και μετατάξεις εργαζομένων σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων περίπου από το οποίο δουλεύουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Προσπαθώντας να εμποδίσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων, που με τη στήριξη του ταξικού τους σωματείου δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις μετατάξεις, η εργοδοσία κατέφυγε σε απειλές εναντίον του προέδρου του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη. Επιβεβαιώνεται έτσι ακόμα περισσότερο η ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο ώστε να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα μαζί με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ μπροστά στη νέα αντεργατική επίθεση, κλιμακώνοντας και δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους μέσα από την απεργία στις 24 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ