Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προαναγγελία για νέες περικοπές και ανατροπές

Την άμεση εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισε την Τρίτη το ΕΚΟΦΙΝ προκρίνει η κυβέρνηση

Μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα από την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλλοντας «μηνιαίο έλεγχο σε κάθε υπουργείο» για τα αποτελέσματα του «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης».

Τόσο ο Γ. Παπανδρέου, όσο και ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασαν τη θέση ότι τα επιπρόσθετα μέτρα είναι αναπόφευκτα, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, άφηνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού, τονίζοντας ότι «είναι όλα ανοιχτά».

Εκβιάζοντας τους εργαζόμενους και το λαό, ο πρωθυπουργός προσπάθησε στο υπουργικό συμβούλιο να πείσει ότι η επιτυχημένη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας θα αποτρέψει την επιβολή χειρότερων μέτρων. «Εμείς θέλουμε να γίνει σοβαρή αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος, της εφαρμογής του υπάρχοντος προγράμματος, για να μην υπάρχει μια γενική και ανεύθυνη πολλές φορές μετρολογία, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, τι χρειάζεται η Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Γ. Παπανδρέου προανήγγειλε την άμεση εφαρμογή των μέτρων που συναποφασίστηκαν την Τρίτη στο ΕΚΟΦΙΝ, εστιάζοντας την όποια διαφοροποίηση στο χρόνο υλοποίησης των μέτρων. «Δε ζητάμε στήριξη για να αποφύγουμε την εφαρμογή του προγράμματος (...) ζητάμε τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ακριβώς αυτό το πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις για τη στάση της ΕΕ, με την οποία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη η κυβέρνηση, έκανε λόγο για «ανεύθυνη μετρολογία» και χαρακτήρισε «θεσμικό παράδοξο» τη συζήτηση του ΕΚΟΦΙΝ, ειδικά όπως είπε μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Κι αυτό όταν η ίδια η κυβέρνηση συνυπέγραφε την πολιτική ανακοίνωση της Συνόδου, η οποία ευθέως παρέπεμπε στο ΕΚΟΦΙΝ που ακολούθησε.

Σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να εξετάσει το ιστορικό - όσο πίσω και αν θέλουμε να πάμε - του χρέους και των ελλειμμάτων». Για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, εξέφρασαν τη διαφωνία τους αρκετοί βουλευτές, ανάμεσα τους η Β. Παπανδρέου, ο Μ. Ανδρουλάκης και ο Γ. Κουτσούκος. Επιφυλάξεις φέρονται να διατύπωσαν και υπουργοί της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Παπαδήμου - Παπούλια (2012-05-12 00:00:00.0)
Στρώνει το έδαφος για μείωση των μισθών (2010-05-19 00:00:00.0)
Πλήρης συντονισμός στη γραμμή Αλμούνια (2009-10-03 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή πολιτική με ...«υπευθυνότητα» (2009-05-07 00:00:00.0)
«Αναβαθμίζεται» η επίθεση κατά των λαών (2005-03-22 00:00:00.0)
Τον επόμενο μήνα η κυβερνητική έφοδος (2002-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ