Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις στο φόντο των αντιθέσεων

Ενδεικτικό των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του δεδομένου πολέμου ανάμεσα στο ευρώ και στο δολάριο είναι η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα ενημερώνεται για την κατάσταση σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία από τους συμβούλους του. Οπως μάλιστα είπε, «ως μέρος της καθημερινής οικονομικής» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενημέρωσε χτες τον Ομπάμα «για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αλλά και η ευρύτερη ΕΕ». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύμβουλοι του Ομπάμα εξέφρασαν την άποψη ότι η ΕΕ «είναι ικανή να διαχειρισθεί την κατάσταση και να επιλύσει αυτό το ζήτημα».

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε ομιλία της χαρακτήρισε «σκάνδαλο» ενδεχόμενη αποκάλυψη ότι «οι τράπεζες, που μας έφεραν ήδη στο χείλος του γκρεμού, μετείχαν επίσης και στην παραποίηση των δημοσιονομικών στατιστικών της Ελλάδας», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πέραν του Ατλαντικού χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. Επανέλαβε ακόμα ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης «πρέπει να διαμορφώνουν τα μεγέθη των προϋπολογισμών τους με τον ίδιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση του ευρώ».

Στο ίδιο πνεύμα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση του γαλλικού κοινοβουλίου, μίλησε για «εντοπισμό 6 χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που προχώρησαν σε κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα», υπονοώντας ότι και τα έξι ιδρύματα είναι αγγλοσαξονικής προέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ