Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Καταγγελίες για το ρόλο Σανιδά

Ενημέρωση για το C4i ζητά η Επιτροπή από τον αρμόδιο υπουργό

Συνέχισε την επίθεσή του στον ανακριτή Ζαγοριανό που χειρίστηκε την υπόθεση «Ζήμενς», ο δικηγόρος Γ. Μαντζουράνης κατά την δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από «τα μαύρα ταμεία» της γερμανικής πολυεθνικής. Χαρακτήρισε τον Ν. Ζαγοριανό «πολιτικό φερέφωνο» που καθοδηγούνταν από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, εκτιμώντας ότι όλες οι ενέργειες και οι παραλείψεις του τελούσαν υπό την έγκριση του Γ. Σανιδά.

Τον κατηγόρησε ότι δεν του έδινε τα έγγραφα της δικογραφίας για να υπερασπίσει τον πελάτη του (το στέλεχος του ΟΤΕ, Σκαρπέλη) επειδή - κατά την εκτίμηση του Γ. Μαντζουράνη - από τα έγγραφα της δικογραφίας προέκυπταν επαφές προς διερεύνηση, πολιτικών προσώπων με την «Ζήμενς», όχι μόνο του ενός από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, αλλά και από τα δύο, δηλαδή και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ.

Εκανε λόγο για στοιχεία που δείχνουν μια στενή σχέση του Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ για την γνωστή ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ζήμενς» Μ. Χριστοφοράκο, εκτίμησε ότι πιθανόν να ήταν ευχαριστήρια για την παροχή κάποιας υλικής βοήθειας (κομπιούτερ, μικροφωνικές εγκαταστάσεις κ.ά.), είτε για οικονομική υποστήριξη.

Σήμερα στην Εξεταστική θα καταθέσει η Μ. Βελώνη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η οποία ασχολήθηκε με την νομιμότητα των συμβάσεων που υπέγραψε η «Ζήμενς» με το κράτος. Από Δευτέρα, θα κληθούν ορισμένα από τα κατά καιρούς στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ.

Χτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Σ. Βαληράκης έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ζητώντας ενημέρωση για το αν έχει παραληφθεί τελικά το C4I, το γνωστό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ