Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ - ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ
Μιλάνε ξανά για «εξοστρακισμό»...

...για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΑΜΦΙΣΣΑ

(Της απεσταλμένης μας

Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--

Με αποκλεισμό μαρτύρων που έχουν κληθεί από τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άρχισε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αμφισσας και σχεδόν ένα μήνα μετά τον αρχικό προσδιορισμό της δικάσιμου, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το σκεπτικό του αποκλεισμού περίπου 25 μαρτύρων, ήταν οτι έπρεπε να υπάρχει εκ νέου κλήση τους, λόγω της νέας συγκρότησης του δικαστηρίου, με νέο εισαγγελέα και ενόρκους, μετά το ανυπέρβλητο κώλυμα της εισαγγελέως με την οποία ξεκίνησε η δίκη. Από την πλευρά, όμως, του συνήγορου της οικογένειας Α. Μυλωνόπουλου, είχε διευκρινιστεί στα σχετικά έγγραφα που είχαν κατατεθεί στο δικαστήριο ότι ο κατάλογος των μαρτύρων ίσχυε, παρά τις όποιες αναβολές προκύψουν στο μέλλον.

Χτες, η δίκη άρχισε με την κατάθεση του ιατροδικαστή Χρ. Λευκίδη (έκανε τη νεκροψία νεκροτομή του 15χρονου μαθητή), ο οποίος βασιζόμενος όπως πολλές φορές σημείωσε σε επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας, κατέρριψε το βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου Επ. Κορκονέα περί προειδοποιητικών βολών στον αέρα. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν θα μπορούσε η σφαίρα να εισέλθει στο σώμα του παιδιού, αν έρχονταν από τον ουρανό». Ο ιατροδικαστής μίλησε περί εξοστρακισμού της σφαίρας, θέση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, με τη διευκρίνιση ότι «αν η βολή δεν είχε ριχτεί προς το μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους δεν θα πετύχαινε τον στόχο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης για απλή συνεργία σε ανθρωποκτονία. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως ο Επ. Κορκονέας επέδειξε ενσυνείδητη αδιαφορία, αφού ήξερε ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο με τον πυροβολισμό και στοχεύοντας προς την παρέα του άτυχου Αλέξη επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου. Χτες, μέσω του συνηγόρου του Αλ. Κούγια, για ακόμη μια φορά, ο Κορκονέας επανέλαβε ότι αρνείται την παραπάνω κατηγορία που επισείει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη και ζήτησε τη μετατροπή σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο συνήγορός του επανέλαβε επίσης ότι ήταν σε κατάσταση φόβου και πανικού από την επίθεση 30 αντιεξουσιαστών ανάμεσα στους οποίους και το δολοφονημένο παιδί.

Κατά την εξέταση του ιατροδικαστή Χρ. Λευκίδη, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Αλ. Κούγιας, απευθυνόμενος στους ενόρκους, προσπάθησε να αμφισβητήσει όχι μόνο τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και να δώσει μια θολή διάσταση των πάντων, αλλά να φέρει και τον ιατροδικαστή σε αντιπαράθεση με αυτόπτες μάρτυρες πάνω στους οποίους στηρίχτηκαν αποτελέσματα της αυτοψίας. Εφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι υπάρχει μεροληπτική διάθεση απέναντι στον ειδικό φρουρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ