Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση παραπλάνησης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ πάθανε εκεί στη Νέα Δημοκρατία; Ψυχασθενείς θα γίνουν με τις μεταπτώσεις που έχουν από μέρα σε μέρα...

Τη μια παίρνουν το μειλίχιο «εθνικό» και «συναινετικό» ύφος και την αμέσως επόμενη «κηρύσσουν πόλεμο» και ασκούν δριμύτατη κριτική.

Εχουν χαράξει καμιά τακτική ή το πράγμα εξαρτάται από το πώς θα ξυπνήσει κάθε πρωί ο πρόεδρος;

Επειδή, όμως, δε μας αρέσει να εξηγούμε την πολιτική με όρους ψυχολογίας, μάλλον αλλού βρίσκεται το μυστικό: Στην πολύ απλή επιδίωξη ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, να έχουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.

Οπου «πίτα» βάλτε τις βλέψεις τους για την εξουσία και όπου «σκύλος» τα μονοπώλια που διαχρονική δουλειά και των δύο είναι να τα διατηρούν χορτασμένα.

Και, ομολογουμένως, έχουν φέρει εξαιρετικά σε πέρας αυτήν την αποστολή.

ΠΛΕΟΝ, ακούγεται σαν ανέκδοτο αυτός ο δικομματικός τσακωμός περί του εάν έχουμε ή όχι αξιόπιστες στατιστικές υπηρεσίες και στατιστικά στοιχεία.

Ουσιαστικά, είναι μια ξεκάθαρη ομολογία των «πράσινων» και των «γαλάζιων» σχετικά με το ότι δεν ενδιαφέρει το πώς έχουν τα πράγματα αλλά το πώς μπορούμε να τα παρουσιάσουμε.

Ως γνωστόν, τα τελευταία 20 χρόνια η χώρα - στατιστικώς - έχει περάσει από την «καταστροφή» στην «ευημερία» τουλάχιστον 10 φορές. Παρ' όλα αυτά, το «ταμείο» των μισθωτών και των συνταξιούχων είναι πάντοτε ...«μείον».

Οσο για τα λογιστικά και στατιστικά μαγειρέματα είναι ούτε λίγο ούτε πολύ αυτονόητα για οποιονδήποτε και αν βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Κι επειδή τα ξέρουν πολύ καλά τα κόλπα, μπορούν - στο βαθμό που το θέλουν - να αποκαλύπτουν ο ένας τον άλλον.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ