Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τιμές των φαρμάκων

Παρόλο που οι αποφάσεις της κυβέρνησης, για αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης στα φάρμακα, που ανακοινώθηκαν προχτές, ικανοποιούν τις αξιώσεις των φαρμακοβιομηχάνων και των μεγαλοεισαγωγέων, αφού εκπονήθηκαν με γνώμονα τη διασφάλιση των κερδών τους, με περισσό θράσος εξαπέλυσαν χτες ωμές απειλές και εκβιασμούς ότι εάν η ανατιμολόγηση φέρει ...ανεπιθύμητες μειώσεις τιμών, θα απαντήσουν με παράλληλες εξαγωγές και τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης, πλαστές συνταγές και απολύσεις.

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), αλλά... ουαί, «προειδοποιούν». Εάν δε δοθούν οι «αρμόζουσες» - όπως τις θέλουν οι ίδιοι, δηλαδή - αυξήσεις τιμών στα παλιά και δοκιμασμένα φάρμακα, θα καταστούν ασύμφορα και θα αντικατασταθούν από εισαγόμενα νεότερα και ακριβότερα.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες αξιοποιούν το καθεστώς της πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της έρευνας - παραγωγής - διακίνησης του φαρμάκου που τους έχουν εξασφαλίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες έχουν παραδώσει ολοκληρωτικά τον κλάδο στην επιχειρηματική - κερδοσκοπική δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου. Το κακό είναι ότι με βάση αυτό το καθεστώς και με μοναδικό κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη παίρνονται και οι κυβερνητικές αποφάσεις. Αποφάσεις που είναι σε βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και όλων όσοι έχουν ανάγκη από καλό και φθηνό φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ