Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Διαφωνείς με τα μέτρα, βγες στο δρόμο»

Σε βροχή συνθημάτων έγινε η χτεσινή πικετοφορία. Επόμενος σταθμός η απεργία της Τετάρτης και τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια του Μάρτη

«Ούτε συμβιβασμός, ούτε αυταπάτες, την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες», διατράνωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην πικετοφορία που οργάνωσαν από κοινού οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ. Η χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων αποτελεί μια πρώτη αντίδραση ενάντια στη σφοδρή επιδρομή στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το κεφάλαιο.

Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 του Φλεβάρη και τα πανσυνταξιουχικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 3, 4 και 5 Μάρτη. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 3 Μάρτη, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Για την καλύτερη ενημέρωση, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην αίθουσα λογιστών (Κάνιγγος 27).

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, από την ντουντούκα δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι οι συνταξιούχοι απορρίπτουν τα νέα μέτρα, απορρίπτουν την τρομοκρατική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν τίποτα στην πλουτοκρατία. Κάλεσε όποιον διαφωνεί με τα μέτρα να βγει στο δρόμο, κάλεσε σε δράση για να ξεσηκωθεί κάθε συνταξιούχος, να πουν όλοι «σήκω από τα ΚΑΠΗ, σήκω από το καφενείο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι με πικέτες και πανό πραγματοποίησαν πορεία, η οποία διέσχισε την οδό Σταδίου και κατέληξε στο Σύνταγμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι διαδηλωτές δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα όπως «πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώνουμε την κρίση στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση», «με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», ενώ κατήγγειλαν για ακόμα μια φορά μπροστά στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Οικονομίας τα νέα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ