Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που θα γίνουν σε 69 πόλεις

Ελληνες και μετανάστες θα διαδηλώσουν ταξικά, με το ΠΑΜΕ, σα γροθιά
Ελληνες και μετανάστες θα διαδηλώσουν ταξικά, με το ΠΑΜΕ, σα γροθιά
Στην τελική ευθεία για την πανελλαδική πανεργατική απεργία οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε στις 24 Φλεβάρη να ακουστεί δυνατή και αποφασιστική η φωνή της εργατιάς. Κάθε μέρα πληθαίνουν τα συνδικάτα που καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, η οποία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια. Στον Πειραιά η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για τη μαζική συμμετοχή όχι μόνο στην απεργία αλλά και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που το ΠΑΜΕ έχει ορίσει σε 69 πόλεις όλης της χώρας.

Ενόψει της πανελλαδικής απεργίας πληθαίνουν οι ομιλίες και συζητήσεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Από το χώρο των εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα περιοδείες έχουν προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα στις επιχειρήσεις: Φειδάς, Texport, Δάνος, Καζάκος, Κεμ, στα φασονατζίδικα στα Πατήσια, ενώ γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην ELITE. Την Τρίτη, παραμονή της απεργίας, θα γίνουν περιοδείες στις επιχειρήσεις Ατρατίβο, Macoplex, Αγλούμπας και σε φασονατζίδικα.

«Στα μέτρα της κυβέρνησης των πλουτοκρατών απαντάμε: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», με το κάλεσμα αυτό η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου για να καταδικάσουν το «μαύρο μέτωπο, ΕΕ, κυβέρνησης, ΝΔ,ΛΑ.Ο.Σ. και των ξεπουλημένων στο κεφάλαιο συνδικαλιστικών ηγεσιών», να περάσουν στην αντεπίθεση «χτίζοντας το δικό μας κοινωνικό μπλοκ, τη δική μας κοινωνική συμμαχία: το ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών».

Σύσκεψη σήμερα στην Κομοτηνή

Σε Μακεδονία και Θράκη συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στους τόπους όπου ζει η εργατική τάξη. Χτες στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις σε χώρους μαθητείας του ΟΑΕΔ και σε ΙΕΚ, παράλληλα με το πρόγραμμα περιοδειών των ταξικών σωματείων σε χώρους του εμπορίου, των εργοστασίων, των ΟΤΑ κλπ. Στο Κιλκίς συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις στους εργαζόμενους που δουλεύουν στα εργοστάσια των ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, Νέας Σάντας και Πολυκάστρου.

Στην Κομοτηνή έγινε μαζική εξόρμηση στα εργοστάσια που λειτουργούν στη βιομηχανική περιοχή. Ενώ προγραμματίζεται πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ σήμερα Σάββατο 20 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Με το σύνθημα «Απεργούμε. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε», η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕ) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να μη συναινέσουν στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους», να μη «βάλουν το κεφάλι τους στην καρμανιόλα για τα εργοδοτικά συμφέροντα», να δώσουν τον αγώνα μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η προσυγκέντρωση του κλάδου έχει οριστεί στις 11 π.μ. στα γραφεία της ομοσπονδίας.

«Ούτε βήμα πίσω. Αν τώρα τους φοβηθείς δεν πρόκειται να σε λυπηθούν. Σπάσε την τρομοκρατία. Μόνο με ταξική συστράτευση, λαϊκή συμμαχία και πολιτική αντεπίθεση μπορούμε να τους σταματήσουμε», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και καλεί στην προσυγκέντρωση του κλάδου στις 11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Την Τετάρτη «νεκρώνει η Ζάκυνθος». Το μήνυμα αυτό στέλνει το Εργατικό Κέντρο του νησιού και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο παλιό εργατικό κέντρο. Στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν επίσης τα σωματεία οικοδόμων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, χρηματοπιστωτικού, τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικών λεωφορείων.

Απειθαρχούμε

«Τώρα να σπάσουμε την καταιγίδα των μέτρων, να μη συμμορφωθούμε στα κελεύσματα της κυβέρνησης». Το μήνυμα αυτό απευθύνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και τους καλεί να «απορρίψουν την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους. Να μη γίνουν θύματα της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας». «Ο δικός μας πατριωτισμός, σημειώνει η Γραμματεία, μετριέται με την προάσπιση των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Τα κέρδη και τα κεφάλαια της πλουτοκρατίας δεν έχουν πατρίδα, αναζητούν φθηνό εργάτη. Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος, Απειθαρχούμε!»

Στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια καλούν επίσης ο Σύλλογος ΕΤΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων (ΣΚΩΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ