Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ
Πάρτε πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα

Να κρύψει τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης επιχείρησε η υπουργός Υγείας και κατά τη χτεσινή συνάντηση με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, όπου τόνισε ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η υγεία είναι στις προτεραιότητές της.

Από την πλευρά της, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ περιορίστηκε σε ζητήματα όπως η σύμβαση και τα επιδόματα χωρίς να θέσει βασικά θέματα, όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ή οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης έθεσε θέμα να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν και στον τομέα της Υγείας, ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση επί των εκρηκτικών προβλημάτων υγείας. Η υπουργός δε δεσμεύτηκε ούτε σε επιμέρους ζητήματα, όπως ότι θα διατηρηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών - που ισχύει σήμερα - ενώ όταν τέθηκε το θέμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων περιορίστηκε μόνο στους επικουρικούς γιατρούς, λέγοντας ότι θα εξεταστεί, γιατί δεν εφαρμόζεται σωστά ο θεσμός. Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και αν θα υπάρξει κρατική φαρμακοβιομηχανία και έρευνα στον τομέα του φαρμάκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ