Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη

Την Τετάρτη θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας

Σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», την επόμενη Τετάρτη 24 Φλεβάρη και την Πέμπτη 25 του μήνα. Την Τετάρτη θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. και θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Κρήτη, οι 300 περίπου εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, εδώ και δύο βδομάδες, με την πλειοψηφία να παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν να πληρωθούν από το Δεκέμβρη του 2008. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία του κλάδου τους που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Φλεβάρη.

Οι δήμαρχοι λένε ότι εισπράττουν τα χρήματα καθυστερημένα από το κράτος και όταν τα παίρνουν καλύπτουν ανάγκες και πρόστιμα από την καθυστέρηση, με αποτέλεσμα - ισχυρίζονται - να μην αρκούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο στον οποίο εγκλωβίζονται αφ' ενός οι εργαζόμενοι στα προγράμματα και αφ' ετέρου οι αποδέκτες των σχετικών υπηρεσιών. Υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι κομμάτι ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρόνοιας. Με την προώθηση του «Καλλικράτη» και την πλήρη παραχώρηση τέτοιων υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ταξικοί φραγμοί θα ενταθούν ακόμα περισσότερο. Επιλογή των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και με τον «Καποδίστρια» και με τον «Καλλικράτη» είναι το πέρασμα των τομέων Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας από την ευθύνη που πρέπει να έχει το κράτος στην τοπική διοίκηση και κατ' επέκταση στις τσέπες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ