Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Με έκτακτους εκπαιδευτικούς δεν αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα ΤΕΙ και ειδικά το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό τους, συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη με αίτημα για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη με αίτημα για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό
Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών των ΤΕΙ, καθώς και αντικατάσταση του θεσμού των εκτάκτων με μόνιμο προσωπικό, απαίτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησής του. Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όμως θα κινηθεί η πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σαφέστατος ήταν ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, λέγοντας ότι «ο θεσμός των εκτάκτων πρέπει να υφίσταται», αν και αναγνώρισε πως «η αναλογία μονίμων και εκτάκτων είναι πολύ ετεροβαρής». Επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να συνεχιστεί, μάλιστα, ο συγκεκριμένος θεσμός, ανέφερε ότι «έχουν γίνει 4.000 προσλήψεις έκτακτου προσωπικού το 2009 ενώ υπάρχουν αιτήματα για την επόμενη χρονιά για 4.400»! Παράλληλα, πρόσθεσε γενικόλογα ότι «πρόθεσή μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των σπουδών».

Με έκτακτους «δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι κάνετε πολιτική για την αναβάθμιση των σπουδών και των ιδρυμάτων», τόνισε ανταπαντώντας ο Γιάννης Πρωτούλης. Αναφερόμενος στο έκτακτο προσωπικό τόνισε πως «είναι έως και 4 μήνες απλήρωτοι. Θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι;», ρώτησε, προσθέτοντας πως το προσωπικό αυτό «είναι περισσότερο από 4 χρόνια έκτακτοι, βγάζουν πάρα πολλή δουλειά, σε αυτούς βασίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα». Συνολικά, ο Γιάννης Πρωτούλης έκανε λόγο για «άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ΤΕΙ» και θύμισε προς το ΠΑΣΟΚ πως «το 2001 η δική σας κυβέρνηση εξήγγειλε την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν διαφωνήσει» και σήμερα «στην ουσία αυτό που γίνεται δεν είναι αναβάθμιση είναι βαφτίσια, ψευτοανωτατοποίηση». Συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα είναι διάσπαρτα ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα με έκτακτους εκπαιδευτικούς χωρίς αντικείμενο σπουδών» και επισημαίνοντας ότι «επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ για ενιαία δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση», αφού «σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λυθεί το θέμα των εκτάκτων, αλλά και το θέμα των επιχειρήσεων που ...σουλατσάρουν μέσα στα ΤΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ