Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ
Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα

Ερώτηση για τις καταστροφές από την υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του στην περιοχή Φαρκαδόνας και Οιχαλίας του νομού Τρικάλων, κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Από την πρόσφατη υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του στην περιοχή της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας του Νομού Τρικάλων προκλήθηκαν ζημιές σε 20.000 στρέμματα καλλιεργούμενων και μη εκτάσεων, καθώς και σε ποιμνιοστάσια της περιοχής. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η περιοχή είναι ανοχύρωτη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι θα εκτελούνταν όλα τα αναγκαία έργα πρόληψης. Αποδείχθηκε έτσι ότι η αντιπλημμυρική προστασία είναι ανεπαρκής για να προστατεύσει τις περιουσίες των αγροτών της περιοχής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί: Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς; Τι μέτρα θα πάρουν για το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ