Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ: Ενα νέο σοβαρό κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας σε βάρος μεταναστών εργατών, που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους, σημειώθηκε στο χωριό Βολισσός της Χίου στις 6/2/2010. Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν και απέκλεισαν το χωριό και προσήγαγαν βίαια και αναίτια στον Αστυνομικό Σταθμό όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται εκεί, παρότι διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία ζήτησαν να πάνε στα σπίτια τους να τα φέρουν, αίτημα που δεν δέχθηκαν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Στη συνέχεια τους διαπόμπευσαν στους δρόμους του χωριού με ύβρεις και απειλές. Αργά το βράδυ τους μετέφεραν στην πόλη της Χίου, τους άφησαν ελεύθερους. Κατά τη διάρκεια της αυθαίρετης κράτησής τους, δεν τους χορηγήθηκε τροφή και νερό, ενώ τους είχαν συνέχεια δεμένους με χειροπέδες ως κοινούς εγκληματίες. Οιβουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος, Σταύρος Σκοπελίτης και Αντώνης Σκυλλάκος, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πώς τοποθετείται απέναντι σε αυτό το νέο σοβαρό κρούσμα, τι μέτρα θα πάρει ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και ποια μέτρα θα λάβει για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤIΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Πετρούπολης έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού παρά τη μεγάλη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη της πόλης, με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα σχολεία και άλλα έργα υποδομής. Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, 15μελή και μαθητές από πολλά σχολεία της περιοχής και εκπαιδευτικοί προχώρησαν πρόσφατα σε κινητοποίηση προς το Δήμο διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Πρωτούλης απαιτούν από τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν μέτρα ώστε να βρεθούν χώροι και να κατασκευαστούν άμεσα τουλάχιστον 13 νηπιαγωγεία, τουλάχιστον 4 νέα Δημοτικά σχολεία, 4 γυμνάσια, να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί χωρίς προβλήματα το 4ο Γυμνάσιο, 1 λύκειο καθώς και νέο κτίριο για τη στέγαση του 5ου Λυκείου, να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες στο 3ο Λύκειο και να παραδοθεί χωρίς προβλήματα. Επιπλέον χρειάζεται να κατασκευαστεί ακόμη ένα κτίριο για να σταματήσει το ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ να λειτουργεί στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Για μια ακόμη φορά πλημμύρισαν, σε έκταση 7.000 στρεμμάτων, οι περιοχές, δίπλα στην Κάρλα, των Δήμων Πλατυκάμπου, Λακέρειας, Αρμενίου και Κιλελέρ. Το επαναλαμβανόμενο αυτό φαινόμενο συνδέεται με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων της Κάρλας. Συνεπώς ο ΕΛΓΑ οφείλει να αποζημιώσει τα δημητριακά και ψυχανθή που έπαθαν 100% ζημιά και η χρονιά θεωρείται χαμένη. Ζημιές θα υποστούν και οι ποτιστικές καλλιέργειες (βαμβάκι, τεύτλα), γιατί θα χρειαστεί πρώτα να στεγνώσουν τα χωράφια και μετά να ξεκινήσουν οι όποιες αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να είναι όψιμη και σημαντικά μειωμένη. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες αγρότες, για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν, εάν θα ληφθεί μέριμνα για να μην πληρώσουν «ποινές» όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα νιτρορύπανσης, τι χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση υπάρχει για το 2010 (και τα επόμενα χρόνια) για το έργο της αποκατάστασης κλπ. της λίμνης Κάρλας, εάν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Μπαλτατζή» οι δύο ταμιευτήρες σε Καστρί και Γλαύκη και αν θα χρηματοδοτηθούν τα συνοδευτικά έργα (υπόγειοι αγωγοί, τα φράγματα, ο καθαρισμός των καναλιών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ