Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεύον κλιμάκιο του ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του για παρουσία του και εκτός Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιεί το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης με στόχο την παρουσίαση παραστάσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη. Επανιδρύει, ουσιαστικά, το θεσμό των Κλιμακίων, έπειτα από 26 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του. Ο θεσμός εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1977 στην Κομοτηνή, με το θέατρο της Θράκης, με σκοπό τη θεατρική αποκέντρωση, και λειτούργησε μέχρι το 1984. Το ΚΘΒΕ ξεκινά, λοιπόν, μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία το Νομό Εβρου, με το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και πικροδάφνες». Εργο καίριας πολιτικής στόχευσης, που καυτηριάζει, με απολαυστικό χιούμορ, τη διαχρονική ελληνική πραγματικότητα και σατιρίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο Ορμένιο του Δήμου Τριγώνου, στις 26 του Φλεβάρη. Σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιουρτσίδης. Σκηνικά - κοστούμια: Αννα - Μαρία Βάσιακ. Φωτισμοί: Τάσος Δαηλίδης. Παίζουν: Θανάσης Κεραμίδας, Τάσος Πανταζής, Νίκος Μαγδαληνός, Σπύρος Σαραφιανός.

Ακολουθούν παραστάσεις: 27/2 Ορεστιάδα, 28/2 Σουφλί, 2/3 Μεταξάδες, 3/3 Διδυμότειχο, 4/3, Φέρες, 5/3 Αλεξανδρούπολη, 6/3 Σάπες, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ