Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Πετυχημένη η εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή, με τη συμμετοχή της Προέδρου του ΚΚ στη Δανία

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Κοπεγχάγη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Κοπεγχάγη
Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΚ στη Δανία η ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ, με Ελληνες μετανάστες εργάτες. Μετά από μια εκτενή ενημέρωση για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την κρίση και τα αντιλαϊκά σχέδια της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα, έγινε συζήτηση με βάση τις εμπειρίες των εργαζομένων από την καθημερινότητα της Δανίας.

Το παράδειγμα της Δανίας και η κατάρρευση του προβεβλημένου από την αστική τάξη «σκανδιναβικού μοντέλου» αποδεικνύει ότι στον καπιταλισμό όλες οι κατακτήσεις είναι προσωρινές και πάντα κατώτερες των πραγματικών αναγκών, του επιπέδου της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αλλωστε, τα περισσότερα από τα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλει εκβιαστικά η ελληνική κυβέρνηση έχουν εφαρμοστεί ήδη στη Δανία εδώ και πολλά χρόνια με οδυνηρές συνέπειες για το επίπεδο ζωής του λαού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Δανία Μπέτι Κάρλσον. Αναφέρθηκε στις τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η ποδηγέτηση του κινήματος από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους σοσιαλδημοκράτες, με συνέπεια την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου. Η Μπ. Κάρλσον μετέφερε στη συγκέντρωση και τις ευχές των εργαζομένων της Δανίας για την επιτυχία της σημερινής απεργίας στην Ελλάδα και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ