Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γενικευμένη αντεπίθεση στην πολιτική της ΕΕ

Τις αντιδραστικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις 11 του Φλεβάρη, για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, προς όφελος του κεφαλαίου, ανέλυσε προχτές, Τετάρτη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρός του Van Rompuy. Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβερνήσεις και Επιτροπή προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να υποκύψουν στην αντιλαϊκή θύελλα. Στον πόλεμο όμως που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του οι εργαζόμενοι απαντούν με μαζικές απεργίες, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα. Μαζί τους στην Ελλάδα συντάσσονται οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι που βλέπουν ακόμα πιο ζοφερό το μέλλον τους, οι γυναίκες, οι αγρότες με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους.

Στο μέτωπο των κομμάτων του κεφαλαίου, του "ευρωμονόδρομου", των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς και τις συντάξεις, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, στην Υγεία και την Παιδεία, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν το δικό τους αγωνιστικό μέτωπο της ανυπακοής, της αντεπίθεσης και της ανατροπής, διεκδικώντας αιτήματα που συνδέονται με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ