Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Απολύσεων συνέχεια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

«Η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης» ερίζουν μονότονα το τελευταίο χρονικό διάστημα αναλυτές και ειδικοί εντούτοις οι «θυσίες» εργαζομένων συνεχίζονται.

Στην Γερμανία ανοδικά κινείται ήδη τον τρέχοντα μήνα αγγίζοντας το 8,7%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανέρχεται στα 3,6 εκατομμύρια, ή 26.000 επιπλέον άνεργους από τον περασμένο μήνα.

Η γαλλική «Carrefour», δεύτερη μεγαλύτερη λιανεμπορική εταιρεία παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για περικοπές 1.672 θέσεων εργασίας στο Βέλγιο, δηλαδή πάνω από 10% των εργαζομένων που απασχολεί στο Βέλγιο, ως μέρος της «δεύτερης αναδιάρθρωσης» της εταιρείας σε τρία χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία θα κλείσει 21 καταστήματα, τα οποία θα εξαγοράσει η βελγική «Mestdagh».

Το τηλεοπτικό δίκτυο «ABC News», ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, θα μειώσει κατά 300-400 τις θέσεις της ειδησεογραφικής του υπηρεσίας, που απασχολεί συνολικά 1.400 ανθρώπους, με πρόγραμμα εθελουσίας και απολύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ