Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι φονικές επιχειρήσεις

Εικόνα εξωραϊσμού της κατοχής. «Πρώτα σε σκοτώνω και μετά σε ...αγκαλιάζω»
Εικόνα εξωραϊσμού της κατοχής. «Πρώτα σε σκοτώνω και μετά σε ...αγκαλιάζω»
ΜΑΡΤΖΑΧ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τον έλεγχο της πόλης Μαρτζάχ στην περιφέρεια της Χελμάτ, δηλώνει ότι έχει πλέον η δωσίλογη αφγανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις κατοχικές αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετά τις επιχειρήσεις δέκα και πλέον ημερών στην περιοχή, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 41 αμάχων - μεταξύ των οποίων και 13 παιδιών (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κατοχικών και δωσιλόγων που προφανώς υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών). Η αφγανική κυβέρνηση έσπευσε, παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως ακόμα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής, να υψώσει την αφγανική σημαία και διόρισε διοικητή.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι συγκρούσεις και μάχες μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και μαχητών των Ταλιμπάν εξακολουθούν σε κάποιες περιοχές της Μαρτζάχ, ενώ θεωρείται ότι ο στρατός θα παραμείνει έως την σταθεροποίηση της κατάστασης, υπέρ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, ακόμα 15 ανώτερα και μεσαία στελέχη των Ταλιμπάν φαίνεται να έχουν αιχμαλωτιστεί τις τελευταίες βδομάδες, από τις πακιστανικές δυνάμεις, που συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν, ενώ αναμένεται να εκδοθεί άμεσα στο Αφγανιστάν και ο μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο δεύτερος στην ηγεσία των Ταλιμπάν, που συνελήφθη την περασμένη βδομάδα.

Στο Πακιστάν 13 άνθρωποι φερόμενοι ως «αντάρτες των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μεταξύ των οποίων υποστηρίζεται ότι ήταν και ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν, ο Μοχάμεντ Κάρι Ζαφάρ. Ακόμα δύο μαχητές που εμφανίζονταν να κατασκοπεύουν προς όφελος των αμερικανικών δυνάμεων, εκτελέστηκαν από τους Ταλιμπάν, με ένα σημείωμα στις σορούς τους, που προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι θα έχουν την ίδια τύχη. Ακόμα τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στην Πεσαβάρ, που αποδίδεται σε Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ