Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Κίνδυνος άλωσής του από επιχειρηματικά συμφέροντα

Τμήμα του πάρκου που βρίσκεται εντός των ορίων των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Ιλίου
Τμήμα του πάρκου που βρίσκεται εντός των ορίων των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Ιλίου
Την εξεύρεση πόρων, για την αναβάθμιση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», από τους γειτονικούς δήμους και άλλα ιδρύματα ή φορείς προβλέπει εισήγηση της Νομαρχιακής Αρχής που παρουσιάστηκε χτες στη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κάτι που ενέχει τον κίνδυνο άλωσής του από επιχειρηματικά συμφέροντα που διαθέτουν τα ανάλογα κεφάλαια. Αλλωστε, στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης αυτού του σκοπού κινείται και η σκόπιμη απαξίωση του πάρκου όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από τους γειτονικούς δήμους, όσο και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό - όπως αναγνωρίζει άλλωστε και η ίδια η εισήγηση - ότι το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, χωρίς προσωπικό, με απουσία έργων, αλλά και οποιασδήποτε μελέτης για την αναβάθμισή του.

Την ουσιαστική χρηματοδότηση του πάρκου από το κράτος και όχι από διάφορες άλλες πηγές, που εξυπηρετούν επιδιώξεις να εμφανιστούν ιδιώτες ως σωτήρες, ζήτησε ο σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Κώστας Μαρκέτης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του πάρκου, με δωρεάν χρήση, προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

Τελικά, το σώμα αποφάσισε να στείλει επιστολή στην αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, στην οποία θα εκθέτει το πρόβλημα της εγκατάλειψης του πάρκου, ενώ εξουσιοδότησε το νομάρχη Γ. Σγουρό για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προτάσεων της νομαρχιακής αρχής για έργα αναβάθμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ