Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αυξήθηκαν κατά 23% για το πρώτο εξάμηνο τρέχοντος οικονομικού έτους τα κέρδη της αυστραλέζικης φαρμακοβιομηχανίας CSL απ' τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν χτες στο Φέινα της δυτικής σουδανικής επαρχίας, Νταρφούρ, προτού καν κλείσει 24ωρο απ' την υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας ανάμεσα στο Σουδανό Πρόεδρο Ομάρ αλ-Μπασίρ και το ανταρτικό «Κίνημα Δικαιοσύνης και Ισότητας» που δρα στην περιοχή.

TZAKAΡΤΑ.-- Ο κίνδυνος των κλιματικών αλλαγών «είναι υπαρκτός και αφορά το παρόν» δήλωσε χτες ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, καλώντας τους υπουργούς Περιβάλλοντος από 130 χώρες του Οργανισμού να στηρίξουν τις προσπάθειες για μία συνθήκη που θα αντικαταστήσει το πρωτόκολλο του Κιότο στη μεγάλη σύνοδο στο Κανκούν του Μεξικού στο τέλος τρέχοντος έτους...

ΑΛΓΕΡΙ.-- Δολοφονήθηκε στο γραφείο του από συνεργάτη του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ο γενικός αρχηγός της αλγερινής Αστυνομίας, Αλί Τουνσί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης «φαίνεται να καταλήφθηκε από κρίση τρέλας», και αφού πυροβόλησε τον Τουνσί αυτοτραυματίστηκε σοβαρά. Για το περιστατικό διεξάγονται έρευνες.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Συνελήφθη ο Μάριο Ουρίμπε, πρώην γερουσιαστής και ξάδελφος του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, με εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία και συνεργασία με ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 για τον ανάκτηση του ελέγχου της πολύ πλούσιας αγροτικά βορειοανατολικής Κολομβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ