Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τους θιασώτες της ναρκω-κουλτούρας

Την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον «έλεγχο» των ναρκωτικών. Ανάμεσα στα πολλά στοιχεία της έκθεσης, αναφέρονται και τα εξής: Τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνεται η «νόμιμη» παραγωγή και χρήση της βουπρενορφίνης στη θεραπεία υποκατάστασης, έχει αυξηθεί και η εκτροπή και παράνομη χρήση της. Σε μερικές χώρες, η βουπρενορφίνη είναι η βασική ουσία που χρησιμοποιείται παράνομα από τους εθισμένους. Στη Γαλλία, η ευρεία διακίνηση στη μαύρη αγορά μεθαδόνης αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα.

Σε απλά ελληνικά, τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται «νόμιμα» ως υποκατάστατα, αργά ή γρήγορα, μπαίνουν και στην παράνομη, μαύρη αγορά. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τα κυκλώματα που ελέγχουν την παραγωγή και διακίνηση ουσιών είναι καλοστημένες εταιρείες που πουλούν θάνατο και θέλουν διαρκώς να θησαυρίζουν πουλώντας ακόμα περισσότερο θάνατο. Κάθε νέα ουσία - υποκατάστατο, λοιπόν, τους ανοίγει και νέα πεδία κερδοφορίας.

Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί όλων των υποστηρικτών της νομιμοποίησης ουσιών (π.χ., της κάνναβης) και τα ψευτοεπιχειρήματά τους ότι τάχα με τη νομιμοποίηση θα εξαλειφθεί το παράνομο εμπόριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ